Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Folkové prázdniny v Náměšti dnes nabízejí Radima Hladíka a Blue Effect

Na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou po sobotním zahájení a nedělním Divadelním dnu začínají koncerty a umělecké dílny. Dnešní večerní program nabízí hudebním fanouškům koncert Radima Hladíka se skupinou Blue Effect. Na festivalu se lidé mohou zúčastnit desítek uměleckých dílen a například také tančírny s výukou argentinského tanga.

Program zahrnuje i tradiční kolokvium. Diskusní setkání zájemců o problematiku hudby etnické, lidové, folkové či takzvané world music se uskuteční v úterý a ve středu. „Etnologové, muzikologové a další odborníci budou letos společně s hudebními publicisty diskutovat na téma Od folkloru k world music: Na počátku bylo...,“ uvedl dramaturg festivalu Michal Schmidt.

Vedle mnoha zahraničních umělců uvidí návštěvníci řadu špičkových souborů z domácí scény. Poprvé v historii na festival přijedou bratři Ebenové, vystoupí Michal Prokop, Vladimír Merta nebo skupina Druhá tráva oslavující 25 let od svého prvního koncertu, který se odehrál právě v Náměšti. Lidé uslyší i americkou zpěvačku s českými kořeny Julii Ulehla.

Jedním z vrcholů by měl být podle Schmidta projekt Struny nad Oslavou připravený výhradně pro Folkové prázdniny. „Tvůrčí setkání povede Germán López, hráč na malou kytarku timple, tradiční pětistrunný nástroj z Kanárských ostrovů, a zúčastní se ho kytaristé Antonio Toledo, Antonio Forcione, mandolinista Martin Krajíček, senegalský hráč na koru Seckou Keita, slovenský houslista Juraj Stieranka a kontrabasista Juraj Valenčík,“ uvedl už dříve Schmidt.

Podrobný festivalový program najdou zájemci na webu.

Autoři | Foto www.blueeffect.cz

Štítky festival, koncert, Radim Hladík, Náměšť nad Oslavou, Blue Effect, Michał Schmidt, dílna, argentinské tango, Michal Prokop, Vladimír Merta, Druhá tráva, Germán López

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Folkové prázdniny v Náměšti dnes nabízejí Radima Hladíka a Blue Effect | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.