Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Herci Horáckého divadla zakončí svou letošní sezonu happeningem s ohněm

Herci Horáckého divadla v Jihlavě symbolicky zakončí letošní 76. divadelní sezónu happeningem na Masarykově náměstí. Finále uplynulé sezóny, jejímž hlavním motivem bylo heslo Teď a tady, by mělo být podle nového uměleckého vedoucího Pavla Šimáka vrcholným naplněním tohoto motta. Herci se ve všední pondělní odpoledne na náměstí pokusí navodit u společného ohně atmosféru letních prázdnin v přírodě, kdy je prožívání přítomného okamžiku tak snadné.

„Rituál zakončení sezony bude ryze neformální, nepůjde ani o prostor k exhibici ani o prázdné gesto. Vyvezeme z divadla na náměstí vzácný oheň, kterým hoříme po celou sezónu. Budeme hledat to, co spojí nás se sebou samými a s našimi diváky odstraněním pomyslné čtvrté stěny, která nás po celou sezónu svým způsobem odděluje,“ řekl ČTK Šimák. Diváci se podle něj mohou stát aktéry a herci diváky.

Herci vyvezou oheň z divadla nejen symbolicky, ale také doslova. Zvou všechny kolemjdoucí k zastavení, při kterém si opečou u společného ohně špekáček a u divadelních písniček prožijí své Teď a tady alespoň na okamžik. „V symbolické rovině předáme divadelní oheň všem letním venkovním divadelním projektům. Po divadelních prázdninách ho při slavnostním zahájení příští sezóny opět vrátíme do Horáckého divadla,“ dodal Šimák.

Happening začne na Masarykově náměstí v pondělí 20. června v 16 hodin před Kavárnou Muzeum.

Autoři | Foto Facebook Horáckého divadla

Štítky divadlo, herec, happening, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herci Horáckého divadla zakončí svou letošní sezonu happeningem s ohněm | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.