Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejprve kradl, pak chtěl vraždit

Již třetí případ vraždy v tomto roce řeší krajští kriminalisté. Vyrušený zloděj se rozhodl usmrtit majitelku vykradeného domu. Té se i přes svůj vysoký věk podařilo utéct.

Vše se stalo ve středu 18. března půl hodiny před půlnocí uvnitř rodinného domku v jedné z městských částí Jihlavy. Muž vnikl do rodinného domu, ve kterém bydlela osmdesátiletá seniorka. Ve spíži nejdříve odcizil různé potraviny, které si odnesl ven z domu. Pak se znovu vrátil a chtěl ukrást potraviny z mrazáku, v tom ho však přistihla majitelka. Ve snaze zabránit možnému trestnímu oznámení se pokusil ženu usmrtit. Seniorka, které se však podařilo vysmeknout, utekla k sousedům a odtud přivolali pomoc.

Policisté pachatele na místě zadrželi. Žena utrpěla kromě zrnění také velký psychický šok, proto musela být několik dnů hospitalizována v nemocnici.  

Jak uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková, v pátek 20. března zahájil vyšetřovatel trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Jihlavy. „Obvinil ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a z přečinů porušování domovní svobody a krádeže,“ informovala Čírtková. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání patnácti až dvaceti let, případně trest výjimečný.

Vyšetřovatel současně podal podnět k vypracování návrhu na vzetí muže do vazby. Státní zástupce po provedení všech nezbytných procesních úkonů podnětu vyhověl a podal návrh na mužovo vazební stíhání. Okresní soud návrh akceptoval a rozhodl o vazbě. Policisté muže eskortovali do vazební věznice v Brně.

Štítky vražda, Jihlava, důchodce, krádež, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejprve kradl, pak chtěl vraždit | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.