Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další dva řidiči usedli za volant opilí. Jeden z nich boural a způsobil škodu za 60 tisíc

Během posledních několika dní se někteří řidiči na Vysočině nechovali příliš zodpovědně. Policisté museli řešit dva opilé řidiče, jeden z nich dokonce havaroval a způsobil škodu ve výši 60 tisíc korun.

Ve čtvrtek 17. října krátce před 22:30 přijali policisté na lince 158 oznámení o dopravní nehodě, která se stala ve Velkém Meziříčí.

„Třicetiletý řidič s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat projížděl po místní komunikaci po ulici Čermákova a jel ve směru od ulice Mírová směrem k ulici K Novému nádraží. Řidič s vozidlem nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou v klesání nezvládnul řízení a vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonových obrubníků chodníku. Poté s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení a dále do kovového sloupku svislé dopravní značky,“ popisuje nehodu opilého řidiče Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Následně se svým autem najel zpět na silnici, kde přejel do protisměru a poté vyjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde s vozidlem zastavil. Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle a dalším majetku v celkové výši 60 tisíc korun.

Alkoholtester ukázal přes dvě promile 

„U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,32 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 1,32 promile alkoholu a 1,20 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu hrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává Čírtková.

Dalšího řidiče, který se nebál usednout za volant pod vlivem alkoholu, odhalili policisté v pátek 18. října v Humpolci. Krátce před 20. hodinou kontrolovali řidiče osobního auta VW Golf. Řidič projížděl v Humpolci z ulice 5. května do ulice U Nemocnice a právě tam ho zastavila policejní hlídka.

„Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla a poté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní -   2,20 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky -  2,18 a 2,28 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělila k druhému případu mluvčí Čírtková.

 

Foto Drbna

Štítky alkohol, promile, nehoda, řidič, kontrola, policie, Kraj Vysočina, dechová zkouška, Volkswagen Passat, Velké Meziříčí, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dva řidiči usedli za volant opilí. Jeden z nich boural a způsobil škodu za 60 tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.