Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

U Hosova v noci boural cyklista. V nemocnici se ukázalo, že není zraněný, ale silně opilý

Na záchytné stanici skončil dnes v noci dvacetiletý cyklista, který boural nedaleko Hosova. Byl pod vlivem alkoholu, nadýchal skoro tři promile.

Policisté nehodu dostali oznámenou v sobotu 5. října v 0:40. „Dvacetiletý cyklista projížděl na jízdním kole značky Merida  ve směru jízdy od silnice II/602 směrem k obci Jihlava – Hosov. Nechoval se ale dostatečně ohleduplně a ukázněně, plně se nevěnoval řízení jízdního kola a havaroval vpravo mimo komunikaci. Po pádu s kolem byl z místa dopravní nehody převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Jihlava,“ popisuje průběh události Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Po vyšetření v jihlavské nemocnici se zjistilo, že není zraněný, ale pouze silně opilý, byl proto převezen na jihlavskou záchytku.

Tři cyklisté zemřeli 

U cyklisty byla provedena orientační dechová zkouška pomocí přístroje s pozitivním výsledkem – 2,82 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,61 promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na jízdním kole ve výši 500 korun. Okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Jihlava.

„Od začátku letošního roku do konce září letošního roku jsme v Kraji Vysočina šetřili příčiny dopravních nehod, na kterých mělo účast 108 cyklistů. Tři cyklisté při nehodě zemřeli, sedm se jich těžce zranilo a 88 dalších utrpělo lehké zranění. Pouze deset cyklistů vyvázlo z dopravní nehody bez zranění.  V patnácti případech policisté u cyklistů, kteří byli účastníkem dopravní nehody, zjistili požití alkoholu,“ uvádí nepříliš lichotivou statistiku Dana Čírtková.

Foto pixabay.com

Štítky cyklista, alkohol, nehoda, záchytka, dopravní nehoda, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Hosov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hosova v noci boural cyklista. V nemocnici se ukázalo, že není zraněný, ale silně opilý | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.