Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

„Vybodovaný“ řidič nedbal na zákaz a usedl za volant. Hrozí mu dva roky za mřížemi

Až dva roky ve vězení si může posedět dvaadvacetiletý muž, který řídil auto i přes zákaz. Ten má kvůli tomu, že byl takzvaně vybodován - to znamená, že dosáhl dvanácti bodů v bodovém hodnocení.

Zmíněného hříšníka policisté odhalili během běžné silniční kontroly v pátek 27. září v Třebíči na ulici Demlova. „Policisté muže v rámci kontroly prolustrovali v dostupných policejních evidencích, kde zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění z důvodu bodového hodnocení, přičemž si osobně na městském úřadu převzal oznámení o dosažení dvanácti bodů v bodovém hodnocení a výzvu k odevzdání řidičského průkazu v důsledku pozbytí řidičského oprávnění. Z tohoto důvodu policisté muži na místě řidičský průkaz zadrželi a zakázali mu další jízdu,“ sdělil David Linhart, mluvčí policistů.

Poté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto Drbna

Štítky kontrola, policie, body, zákaz, řidičský průkaz, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Vybodovaný“ řidič nedbal na zákaz a usedl za volant. Hrozí mu dva roky za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.