Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po havárii kamionu mezi Kněžicemi a Zašovicemi je silnice stále neprůjezdná

Před úterním polednem havaroval řidič nákladního automobilu s přívěsem mezi obcemi Kněžice a Zašovice. Souprava s cisternou naloženou cementem zůstala ležet na boku přes celou silnici. Ke zranění osob nedošlo, ale komunikace je stále zcela neprůjezdná.

V úterý 5. dubna jel před polednem třiapadesátiletý řidič nákladního automobilu s přívěsem na silnici druhé třídy číslo 402 od obce Kněžice ve směru jízdy na Zašovice. Vjel na krajnici, nezvládl řízení vozidla a havaroval. Přes celou šíři vozovky leží nákladní vozidlo s přívěsem.

Na místo vyjeli ihned po přijetí oznámení policisté. Vytyčili objízdné trasy pro osobní vozidla (přes Brtnici) i nákladní automobily (Kasárenská křižovatka – Stonařov – Kněžice) a dopravu na ně odkláněli. Místo dopravní nehody policisté ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Řidič nákladního vozidla se dopustil dopravního přestupku, za který mu policisté uložili blokovou pokutu.

Okamžitě byla také prováděna veškerá opatření za účelem zprůjezdnění komunikace. Vzhledem k tomu, že řidič nebyl schopen překážku provozu na pozemní komunikaci, kterou způsobil, neprodleně odstranit, bylo rozhodnuto o odstranění této překážky prostřednictvím správce komunikace. Na přeložení nákladu cementu a vyproštění havarovaného nákladního vozidla je nezbytné použití speciální techniky.

Přeložení nákladu a odstraňování havarovaného nákladního automobilu bude probíhat i dnes, silnice je v místě dopravní nehody v současné době stále zcela neprůjezdná. Je tak nezbytné, aby řidiči využívali objízdné trasy a dbali v této lokalitě zvýšené opatrnosti.

Foto Policie České republiky | Zdroj Policie České republiky

Štítky silnice, Kněžice, nákladní automobil, Zašovice, Stonařov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po havárii kamionu mezi Kněžicemi a Zašovicemi je silnice stále neprůjezdná | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.