Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladý násilník napadl v trolejbuse revizorku, cestující a řidiče. Použil čisticí sprej a nunčaky

Jihlavští kriminalisté objasnili závažný trestný čin. Jde o napadení revizorky a cestující v trolejbuse, obojí má na svědomí teprve devatenáctiletý muž z Třebíčska. Na řidiče, který se násilníka pokusil zastavit, zaútočil takzvanými nunčaky.

K případu došlo na začátku července v Jihlavě na trase MHD vedoucí ve směru od ulice Havlíčkova na ulici Brtnická. „V trolejbusu cestoval mladík, kterého kolem půl čtvrté odpoledne kontrolovala revizorka. Muž neměl platnou jízdenku a při řešení situace nejprve spolupracoval. Po zastavení na zastávce ale po ženě z krátké vzdálenosti hodil plechovku s nápojem a dále ji a jednu z cestujících postříkal čisticím prostředkem. Z trolejbusu poté vyběhl ven, kam ho následoval řidič. Když ho dostihl a pokusil se ho zastavit, mladík po neúspěšné snaze se vyprostit vyndal dvě krátké dřevěné hůlky spojené řetízkem zvané nunčaky a pokusil se jimi řidiče trolejbusu udeřit. Ten ale rychle zareagoval, úder vykryl a nunčaky mladíkovi vzal,“ popisuje dramatické chvíle Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Násilník poté z místa utekl, ale konec jeho násilného jednání to ještě neznamenal. Když se řidič vrátil do trolejbusu, mladík ještě znovu přiběhl, v trolejbusu opět vystříkal čisticí prostředek a utekl.

Policisté přijali trestní oznámení, začali ihned po pachateli pátrat a napadení šetřit. „Nunčaky, které mladík při útoku použil, jsme zajistili,“ dodal Martin Varhaník, komisař oddělení obecné kriminality. Prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru. Na základě šetření podezřelého mladíka dopadli, jedná se o devatenáctiletého muže z Třebíčska.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. „Muž byl obviněn z pokusu přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti za výtržnictví již opakovaně soudně trestán, vloni odešel od soudu s podmínečným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do konce letošního roku.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za trestné činy lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Foto Policie ČR

Štítky napadení, MHD, trolejbus, policie, trestný čin, okres Třebíč, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý násilník napadl v trolejbuse revizorku, cestující a řidiče. Použil čisticí sprej a nunčaky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.