Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtyřiatřicetiletý opilec se dožadoval vstupu na hudební akci. Na ostrahu proto vytáhl šavli

Čtyřiatřicetiletý muž z Třebíčska si na hudební akci do zábavního podniku v Třebíči vzal nezvyklý doplněk – šavli s čepelí dlouhou více než 80 centimetrů. Byl pod vlivem alkoholu a šavlí ohrožoval pracovníka ostrahy, který ho na akci odmítal pustit.

Incident se odehrál během uplynulé soboty 24. srpna před čtvrtou hodinou ráno. „Policisté přijali oznámení, že došlo v Třebíči v zábavním podniku v části Vnitřní Město ke konfliktu, po kterém opilý muž ohrožoval ostatní šavlí. Na místo ihned vyjely policejní hlídky obvodního oddělení Třebíč a policisté provedli šetření. Opilého muže zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 1,62 promile alkoholu. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého muže z Třebíčska, který v minulosti nebyl soudně trestán, šavli u sebe neměl. Policisté ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů a doplňuje, že se v zábavním podniku během incidentu nikdo nezranil.

Policisté začali hledat zmíněnou šavli, nakonec ji nalezli odhozenou na břehu řeky. Policisté na základě dosavadního prověřování zjistili, že opilý muž byl vzhledem ke svému nevhodnému chování vykázán z budovy, kde se konala hudební akce. Na místo se ale vrátil, v prostoru šaten vytáhl z pochvy šavli, kterou poté ohrožoval pracovníka ostrahy, a dožadoval se vstupu.

Čepel delší než 80 centimetrů 

„Přítomní členové ostrahy ve spolupráci s náhodnými hosty akce muži šavli odebrali, vyvedli ho ven a zbraň odhodili mimo dosah muže. Poté byli na místo přivoláni policisté, kteří opilého muže zajistili,“ pokračuje v popisu incidentu mluvčí.

Šavle má čepel v délce přes 80 centimetrů. Policisté zjišťují její původ, v současné době nevzniklo podezření, že by se jednalo o odcizenou zbraň.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní,“ řekl Libor Matoušek, vedoucí třebíčského obvodního oddělení s tím, že případ v současné době dále prověřují.

Za trestný čin nebezpečné vyhrožování se zbraní lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto Policie ČR

Štítky šavle, podnik, ohrožení, alkohol, Třebíč, okres Třebíč, zbraň, Vnitřní Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiatřicetiletý opilec se dožadoval vstupu na hudební akci. Na ostrahu proto vytáhl šavli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.