Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Téměř sedmdesátiletého muže na jihlavském autobusáku napadla skupina lidí. Praštili s ním o auto

Policisté velmi rychle dopadli skupinu nebezpečných násilníků, která si za svou oběť vybrala téměř sedmdesátiletého muže. Událost se stala na jihlavském autobusovém nádraží v úterý 20. srpna kolem 21:30.

Po oznámení na lince 158 vyjeli policisté ihned na místo.  

„Skupinky násilníků si policisté všimli v prostoru autobusových zastávek a okamžitě zasáhli. Dva podezřelé dopadli policisté na místě, jednalo se o padesátiletého muže a dívku. Zbývající čtyři podezřelé, kteří se dali při příjezdu hlídky okamžitě na útěk, policisté vypátrali záhy. Napadenému muži, který utrpěl vážnější zranění, poskytli policisté ihned pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci zraněného muže odvezli do nemocnice, kde byl hospitalizován. Jednalo se o muže ve věku necelých sedmdesáti let,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Zadržený padesátiletý muž skončil v policejní cele. Také zbývajících pět podezřelých, tři chlapce a dvě dívky, převezli policisté na oddělení policie.

„Prověřování závažného případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Věci, kterých se dopadení pachatelé při loupeži zmocnili, jeden z nich vydal a kriminalisté je zajistili. Dále provedli důkladné šetření, výslechy osob, vytěžili také záznamy z kamer a vyžádali si lékařské zprávy,“ pokračuje Kroutilová.

V minulosti opakovaně trestaný 

Na základě prověřování shromáždili kriminalisté důkazy, a poté zahájili trestní stíhání zadrženého muže. „Padesátiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví,“ řekl Pavel Krčál, zástupce vedoucího Oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán za různorodou, nikoli ale násilnou, trestnou činnost.

Padesátiletý muž je obviněn z toho, že se v úterý 20. srpna dopustil v Jihlavě loupežného přepadení. Podle vyšetřovatelů zmíněná skupina zaútočila na muže, vybrala si muže, který tudy náhodně procházel. Společně s dalším pěti osobami muže slovně i fyzicky napadali. Napadený muž se snažil aktivně bránit i opakovaně odejít, což se mu ale vzhledem k převaze útočníků, jak početní tak i fyzické, nepodařilo.

Do muže opakovaně kopali a praštili s ním o auto

„Obviněný muž během útoku ostatní vyzýval k okradení napadeného, o což se také snažili a části věci přepadeného se zmocnili. Obviněný muž napadeného opakovaně kopal a udeřil z ním i o zaparkované vozidlo. Násilí ukončili až přivolaní policisté, kteří napadenému muži pomohli a podezřelé dopadli,“ dodala ještě Kroutilová.

Přepadený muž utrpěl při útoku několik zlomenin a další zranění, jeho léčení si vyžádá delší dobu.

Násilné jednání zbývajících pěti podezřelých kriminalisté dále prověřují, mimo jiné šetří, jakým způsobem se kdo z nich na loupežném přepadení podílel.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil Pavel Krčál.

Foto pixabay.com

Štítky napadení, nádraží, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř sedmdesátiletého muže na jihlavském autobusáku napadla skupina lidí. Praštili s ním o auto | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.