Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tři vloupání do vozidel objasněna. Povedená dvojice způsobila škodu 40 tisíc korun

Třebíčští policisté byli úspěšní ve vyšetřování tří vloupání do vozidel, ke kterým došlo v červnu na Třebíčsku. V případu byli obviněni dva muži, jeden z nich je opakovaně soudně trestaný recidivista. Majitelům vykradených aut vznikla přibližně čtyřicetitisícová škoda.

Oba podezřelé muže kriminalisté dopadli tento týden a starší z nich skončil v policejní cele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou mužů, jeden je z Prahy a druhý z Třebíčska. „Muž ve věku jednatřicet let byl obviněn z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství a přečinu poškození cizí věci, jeho osmadvacetiletý komplic byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Starší z obviněných mužů byl v minulosti již více než desetkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou, přičemž trest si opakovaně odpykal i ve věznici. Naposledy byl z výkonu trestu odnětí svobody propuštěn na konci loňského roku a letos na jaře už byl opět odsouzen za další trestnou činnost.

Povedená dvojice je obviněná z toho, že se na začátku června vloupala na různých místech do tří vozidel. Ve dvou případech spáchali čin v Třebíči a v jednom v Budišově.

„Jeden z mužů se v lokalitě Jejkov vloupal do vozidla VW Golf, odkud vzal kameru a brýle, druhý obviněný na něho čekal a poté společně z místa odjeli. Škodu přibližně pětadvacet tisíc korun způsobili majiteli vozidla Škoda Superb, které stálo zaparkované na ulici nedaleko centra Třebíče. Pachatelé z něho odcizili autorádio s navigací. Ke třetímu případu, ze spáchání kterého jsou muži obviněni, došlo v dopoledních hodinách v Budišově. Majitel vozidla VW Transportér přišel rovněž o autorádio a další škoda mu vznikla poškozením dveří automobilu,“ popsala podrobnosti Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Třebíčským kriminalistům se podařilo část odcizených věcí vypátrat, a mohou se tak vrátit zpět jejich majitelům. Případ dále vyšetřují.

Staršímu z obviněných mužů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček s tím, že druhý obviněný může být potrestán dvouletým trestem.

 

Foto Freepik.com

Štítky vloupání, auto, zloděj, policie, okres Třebíč, Milan Špaček, kriminalita, Praha, Volkswagen, Třebíč, Budišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři vloupání do vozidel objasněna. Povedená dvojice způsobila škodu 40 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.