Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladá žena terčem sexuálního napadení. Zadrženému pachateli hrozí za znásilnění až deset let za mřížemi

Otřesný zážitek má za sebou mladá žena, která se v noci ze soboty na neděli stala obětí sexuálního útoku. Čtyřiatřicetiletý pachatel ji v Třebíči napadl a osahával, postižená se mu však nakonec vysmekla. Pachatel byl dopaden hned v pondělí a už stačil být obviněn ze znásilnění, za které mu hrozí až 10 let.

Incident se odehrál v neděli 18. srpna před jednou hodinou v noci v Třebíči v lokalitě, kde v tu dobu probíhala kulturní akce. Neznámý útočník ženu napadl, když se vzdálila do prostoru za prodejní stánek, kde zůstala osamocená. Zezadu ji držel a osahával.

Napadená žena se ale aktivně bránila a snažila se muži vysmeknout, což se jí po chvíli vzhledem k  intenzitě jejího odporu podařilo. Ze sevření muže se vyprostila a utekla. Pachatel poté lokalitu okamžitě opustil.

Vyděšená a značně rozrušená mladá žena požádala o pomoc náhodné lidi, kteří se v okolí v tu dobu nacházeli, a své kamarádky, kteří jí poskytli oporu a přivolali policisty. Ti napadené ženě zajistili bezpečí a zjistili veškeré dostupné informace k popisu pachatele, po kterém začali v lokalitě ihned pátrat.

Jejich intenzivní práce byla zakončena úspěchem, kriminalistům se totiž podařilo získat dostatek informací a v pondělí podezřelého dopadli.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění, za to lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž v minulosti nebyl soudně trestán.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

 

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Třebíč, znásilnění, Milan Špaček

Mladá žena terčem sexuálního napadení. Zadrženému pachateli hrozí za znásilnění až deset let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.