Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič auta usmrtil chodce a od nehody odjel. Po vypátrání nadýchal podezřelý 0,6 promile

K nehodě s tragickými důsledky došlo včera brzy ráno mezi Bohdalovem a Chroustovem na Žďársku. Bez známek života zde byl na silnici nalezen muž, kterého srazilo auto, avšak od místa nehody odjelo. Po několika hodinách se podezřelého podařilo vypátrat, nadýchal 0,6 promile.

K dopravní nehodě došlo v neděli 11. srpna okolo páté hodiny ranní na silnici III. třídy mezi obcemi Bohdalov a Chroustov na Žďársku. Prvotní oznámení se týkalo nálezu muže, který zde ležel bez známek života. Brzy bylo zřejmé, že muže srazilo zatím nezjištěné, pravděpodobně osobní vozidlo, a jeho řidič z místa dopravní nehody ujel.

„Okamžitě se rozjelo rozsáhlé pátrání s cílem co nejrychleji vypátrat vozidlo, které mělo účast na dopravní nehodě a co nejrychleji ustanovit jeho řidiče,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Místo dopravní bylo uzavřeno a policisté prostor důkladně ohledávali a zajišťovali stopy, které by jim mohly pomoci při pátrání po vozidle, které chodce srazilo. Na místo byl k pátrání vyslán také policista se služebním psem.

Ještě včera v dopoledních hodinách se podařilo vypátrat podezřelé vozidlo a ustanovit osobu, která auto nad ránem s největší pravděpodobností řídila. Kolem desáté hodiny dopoledne policisté zadrželi v místě bydliště třiadvacetiletého muže, který je důvodně podezřelý, že vozidlo řídil. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – 0,60 promile alkoholu v dechu. U muže bylo zajištěno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.

„Zadržený muž byl umístěn do policejní cely a budu probíhat další úkony v trestním řízení,“ řekla Čírtková. Případ si převzali kriminalisté z Oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Žďár nad Sázavou, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky úmrtí, nehoda, Žďársko, okres Žďár nad Sázavou, Chroustov, dopravní nehoda, Bohdalov, havárie

Řidič auta usmrtil chodce a od nehody odjel. Po vypátrání nadýchal podezřelý 0,6 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.