Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena se čtyřmi promile usedla za volant a bourala. Nezastavil ji ani náraz do sloupu

To, že alkohol za volant prostě nepatří, si očividně nemyslí sedmapadesátiletá žena, která v neděli 4. srpna kolem půl deváté ráno bourala se svým osobním autem. Policistům nadýchala kolem čtyř promile alkoholu.

Událost se odehrála v Humpolci. „Sedmapadesátiletá řidička osobního vozidla Peugeot 307 projížděla v  Humpolci po silnici II/347 a jela od ulice Kamarytova směrem k ulici Čejovská. Při výjezdu z kruhového objezdu vlivem opilosti nezvládla řízení svého vozidla a vyjela přes zvýšený ostrůvek do protisměrného jízdního pruhu a dále mimo komunikaci na travnatou plochu, kde narazila přední částí vozidla do sloupu veřejného osvětlení. Po tomto střetu ale pokračovala s vozidlem dále v jízdě po ulici Čejovská, kde havarované vozidlo odstavila,“ popsala incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Během nehody se naštěstí nikdo nezranil, došlo pouze ke hmotné škodě na osobním autě a sloupu veřejného osvětlení, kdy byla celková škoda odhadnuta na částku 31 tisíc korun.  

Na místě se nacházeli policisté z Humpolce, kteří ženě provedli dechovou zkoušku. Její výsledek byl pozitivní - 4,01 promile alkoholu v dechu. Pozitivní hodnoty měly také opakované dechové zkoušky - 3,69 a 3,55 promile alkoholu v dechu.

„Řidičce policisté na místě zadrželi řidičský průkaz. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Pelhřimov. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala ještě závěrem Čírtková.

Foto Drbna

Štítky alkohol, nehoda, sloup, promile, Humpolec, Peugeot 307, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se čtyřmi promile usedla za volant a bourala. Nezastavil ji ani náraz do sloupu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.