Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chodci nevyužili chodník, jednu z žen srazilo auto. Po nehodě pak napadli jeho řidiče

K dopravní nehodě, při které byla zraněna nepozorná a opilá chodkyně, vyjížděli ve čtvrtek 1. srpna policisté v Golčově Jeníkově. K události došlo po půl dvanácté v noci. Žena skončila se svým zraněním v havlíčkobrodské nemocnici.

Nehoda se odehrála před jedním z domů na ulici Jiráskova. „Jednašedesátiletý řidič osobního vozidla Opel, který jel po ulici Jiráskova směrem do centra obce, se v mírné levotočivé zatáčce v mírném klesání zřejmě dostatečně nevyhnul skupince chodců, která šla z jeho pohledu po pravé straně komunikace ve směru jeho jízdy. Tato skupinka chodců nevyužila k chůzi chodník pro chodce po levé straně komunikace. Řidič zřejmě pravým bokem vozidla zavadil o jednu z chodkyň, která vlivem nárazu upadla do příkopu na pravé straně komunikace,“ popsala situaci Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění chodkyně, která byla na místě ošetřena a sanitka ji pak převezla do nemocnice v Havlíčkově Brodě k dalšímu vyšetření. U jednašedesátileté chodkyně provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem  – 1,97 promile alkoholu v dechu. Následně byla provedena druhá dechová zkouška s výsledkem 1,96 promile alkoholu v dechu.

„Dechová zkouška na alkohol byla provedena také u řidiče vozidla Opel a její výsledek byl negativní. Následně po dopravní nehodě byl řidič osobního vozidla fyzicky napaden skupinou chodců. Při napadení utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici v Havlíčkově Brodě. Tento případ policisté zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití,“ dodala ještě Dana Čírtková.

Foto Drbna

Štítky nehoda, chodec, alkohol, zranění, napadení, úraz, dopravní nehoda, Opel, Golčův Jeníkov, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodci nevyužili chodník, jednu z žen srazilo auto. Po nehodě pak napadli jeho řidiče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.