Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

PÁTRÁNÍ: Jitka Zachariášová stále nenalezena, nepomohl vrtulník ani policejní potápěči

I přes enormní snahu desítek osob žádný posun v pátrání. I tak by se dal krátce shrnout případ pohřešované Jitky Zachariášové z Havlíčkova Brodu, která v neděli ráno odešla na procházku se psem, ale od té doby o sobě nedala nijak vědět. Policisté se proto opětovně obracejí na občany s naléhavou žádostí o spolupráci při pátrání.

Pátrání po Jitce Zachariášové probíhá od neděle a je stále neúspěšné. Do pátrání se zapojily desítky policistů, hasičů a nasazen byl opakovaně také vrtulník letecké služby Policie České republiky.

Kriminalisté nevylučují, že se žena mohla stát obětí násilného trestného činu, proto i nadále hledají svědky, kteří ji mohli vidět. Jedná se zejména o neděli 28. července v době od 13:15 do 14:00 hodin, kdy se pohřešovaná měla údajně pohybovat v lokalitě U Rybníčku v Havlíčkově Brodě.

Osmačtyřicetiletá žena odešla v neděli 28. července krátce po deváté hodině dopoledne z místa svého bydliště na ulici Zahradnického v Havlíčkově Brodě na procházku se psem. Do současné doby se žena však nevrátila a nepodala o sobě žádnou zprávu.

Žena je vysoká přibližně 165 centimetrů, má střední postavu, vlnité černé vlasy a hnědé oči. Při odchodu na sobě měla šaty fialovo černo bílé barvy v délce ke kolenům, džínovou bundu a botasky. Pes, se kterým odešla žena z domu je bílé barvy, rasy bišonek, slyšící na jméno Justýna.

Policisté po ženě vyhlásili celostátní pátrání, do současné doby však neúspěšné. Prověřovala se místa, kudy žena pravidelně chodila s pejskem, byly prověřeny přístupové cesty a lesy v okolí. Dnes pátrání pokračovalo za účasti čtyř policejních potápěčů, kteří propátrávali vytipované vodní plochy.

Především v Havlíčkově Brodě se šíří různé fámy, že byla žena nalezena. Není tomu tak a pátrání po ní intenzivně pokračuje. Policie žádá širokou veřejnost, aby se lidé zdrželi zejména na sociálních sítích různých komentářů, v nichž zveřejňují a šíří nepravdivé informace.

Současně se obrací na občany, kteří by mohli mít informace o tom, kde by se žena v současné době mohla nacházet nebo pohybovat, aby se přihlásili na lince tísňového volání 158.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky pátrání, Havlíčkobrodsko, Havlíčkův Brod, Policie České republiky

PÁTRÁNÍ: Jitka Zachariášová stále nenalezena, nepomohl vrtulník ani policejní potápěči | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.