Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Budíkovic na Třebíčsku hoří les a pole, na místě zasahuje deset jednotek hasičů

Rozsáhlý požár pustoší pole a les u Budíkovic na Třebíčsku. K ohni, který vznikl dnes před 14. hodinou, vyjelo celkem deset hasičských jednotek. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Operátorka tísňové linky Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijala hlášení o požáru pole s obilím krátce před čtrnáctou hodinou odpolední. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Přibyslavic, Svatoslavi, Okříšek, Budišova, Trnavy, Třebíče – Budíkovic, Rudíkova a Čechtína.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Hrotovice na letišti v Kožichovicích plní letadlo vodou, ze kterého jsou prováděny shozy na místo požářiště. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Požár kromě pole s obilím zasáhl i lesní porost. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Při požáru ani samotném zásahu se dosud nikdo nezranil.

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, Budíkovice, Třebíčsko, okres Třebíč, Třebíč, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, Budišov, Svatoslav, Okříšky

U Budíkovic na Třebíčsku hoří les a pole, na místě zasahuje deset jednotek hasičů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.