Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina Fest očima policistů: Opilí řidiči, hádka mezi návštěvníky, krádež hodinek a mobilu

Další ročník Vysočina Festu, který se konal od 4. července do 6. července v areálu letního kina v Jihlavě, je za námi. Navštívily ho tisíce lidí, na jejich bezpečnost dohlíželi policisté. Mezi návštěvníky festivalu se během kontrol našlo i několik hříšníků.

„V rámci konání hudební akce přijali policisté dvě oznámení týkající se podezření na spáchání trestného činu. V prvním případě se jednalo o odcizení hodinek, ke kterému dle přijatého oznámení došlo v areálu v pátek po půlnoci. Ve stejný den pak kolem jedné hodiny v noci v objektu letního kina využil pachatel toho, že návštěvnice festivalu ztratila svůj mobilní telefon a nálezce si ho nechal. Oba případy policisté prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu, po pachatelích i odcizených věcech pátrají,“ jmenuje první dva případy Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté se dále zabývají slovním konfliktem mezi dvěma návštěvníky festivalu, k němu došlo v areálu v sobotu kolem 20. hodiny. „Policisté dále zajistili ve čtvrtek opilého muže, který značně opilý ležel na ulici Dvořákova a budil veřejné pohoršení, a na Masarykově náměstí vypátrali muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání,“ pokračuje mluvčí policistů.

Víc než dvě stovky přestupků 

Přítomné policejní hlídky po všechny tři festivalové dny hlídaly také dopravu. Kontrolovali řidiče, zda neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo drog a také, zda dodržují ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

V pátek odhalili řidiče, který usedl za volant s téměř dvěma promile alkoholu. „Tento muž přišel o řidičský průkaz, střízlivěl na protialkoholní záchytné stanici a v současné době má již sděleno podezření ze spáchání trestného činu. Požití alkoholu s hodnotami do jednoho promile policisté zjistili ještě u dalších dvou řidičů, přičemž jeden z nich navíc neměl řidičský průkaz, a další řidič usedl za volant, i když řidičské oprávnění nevlastní. Zjištěné dopravní přestupky policisté dále šetří,“ dodala Kroutilová.

Policisté dohromady odhalili více než 200 přestupků na úseku dopravy a proti veřejnému pořádku. Dva přestupky byly oznámeny správnímu orgánu a zbývající policisté vyřídili na místě v příkazním řízení.

Foto Vysočina Fest / Facebook

Štítky Vysočina Fest, festival, policie, přestupek, Kraj Vysočina, trestný čin, Jihlava, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Fest očima policistů: Opilí řidiči, hádka mezi návštěvníky, krádež hodinek a mobilu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.