Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zloději mají žně. Pozvánkou do bytů jsou pro ně fotky z dovolených

Léto je nejen časem dovolených, ale i velkou příležitostí pro zloděje. Pozvánkou pro ně mohou být fotky z dovolených umístěné na sociálních sítích. I když podle statistik případy vykradených domů a bytů klesají, číslo je pořád poměrně vysoké.

Prázdné byty a domy přitahují v létě pozornost zlodějů. K nezvané návštěvě přitom stačí tak málo –  fotka na sociálních sítích. Policisté radí, aby lidé zvážili, zda je nutné informaci o odjezdu na dovolenou prezentovat na sociálních sítích. „Na svůj odjezd neupozorňujte zbytečně předem. Povězte o něm pouze těm, kterým důvěřujete. Rozhodně nedoporučujeme umísťovat na tyto sítě aktuální informace a fotografie z právě probíhající dovolené. V posledních letech si zloději často tipují vhodné objekty k vloupání, právě v prostředí sociálních sítí,“ upozorňují policisté.

Před odjezdem zapomeňte i na pootevřená okna, zatažené žaluzie nebo plnou poštovní schránku. Všechny tyto věci mohou být pro zloděje snadnou návnadou. „Pokud je to ve vašich možnostech, vytvořte zdání, že je v bytě přítomna nějaká osoba. K tomu se dá využít elektronické spínací zařízení, které lze nastavit tak, že se v určitém čase rozsvítí světla, zapne televize,“ dodávají policisté.

Vhodné je také najít zodpovědnou osobu, která bude v době nepřítomnosti docházet zalévat květiny a zkontroluje byt. Například sousedku nebo někoho z rodiny.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, léto, krádež, policie, sociální síť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději mají žně. Pozvánkou do bytů jsou pro ně fotky z dovolených | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.