Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Byl dopaden další distributor pervitinu. Drogu prodával hlavně lidem v okolí Telče

Další úspěšně vyřešený případ mají na svém kontě jihlavští policisté. Dopadli totiž dvaadvacetiletého distributora pervitinu. Jeho nejčastějšími zákazníky byli lidé kolem dvaceti let v okolí Telče, případně i v obci na Třešťsku.

Zmíněným dealerem je dvaadvacetiletý muž z Jihlavska. „V minulosti byl již za drogovou trestnou činnost soudně trestán, před necelými dvěma lety odešel od soudu s podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2021. Zřejmě to ale muži jako ponaučení nestačilo a opět začal páchat trestnou činnost na úseku drog. Že distribuuje pervitin, zjistili kriminalisté precizním operativním šetřením. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvaadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Drogy prodával obviněný muž přibližně od začátku letošního roku na různých místech v Telči a dále také v obci na Třešťsku. Pervitin si od něho kupovali zejména mladí lidé ve věku kolem dvaceti let. Drogy jim prodal v desítkách případů.

Celková částka, kterou mu někteří zaplatili, přesáhla čtyřicet tisíc korun. Trestnou činnost muže ale kriminalisté odhalili a prodej drog ukončili. Za zvlášť závažný zločin hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ uzavřela mluvčí Kroutilová.

 

Foto Jan Luxík

Štítky pervitin, droga, dealer, policie, dopadení, metamfetamin, Telč, drogy, kriminalita, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl dopaden další distributor pervitinu. Drogu prodával hlavně lidem v okolí Telče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.