Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sobotní noc patřila kontrolám alkoholu u nezletilých. Odhalily 17 hříšníků, navíc jednoho dealera marihuany

Sobotní noc patřila na Chotěbořsku kontrolám mladistvích pod vlivem alkoholu. Policisté odhalili hned sedmnáct opilých mladistvých, k tomu byl na místě zadržený také mladý muž, který distribuoval drogy.

Kontroly se konaly v areálu, kde se probíhala akce pro mládež s hudební produkcí. Dále se policejní hlídky zaměřily také na řidiče vozidel, zda nejsou ovlivněni alkoholem nebo omamnými a psychotropními látkami. „Z osmdesátky zkontrolovaných mladistvých jich bylo sedmnáct pod vlivem alkoholu. V hledáčku policistů při akci skončil také muž, který byl na místě zadržený v souvislosti s distribucí drog. Policisté spolupracovali také se strážníky městské policie, celní správou a odborem sociálně právní ochrany dětí,“ uvedla k akci Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Do areálu, kde se akce pro mládež konala, policisté dorazili v sobotu 25. května krátce po půl jedenácté večer. V době příjezdu policistů bylo na místě přes 200 návštěvníků, část z nich byla mladší 18 let. Právě na ty policisté zaměřili svoji pozornost. Policisté jich zkontrolovali zhruba osmdesát.

„Požití alkoholu jsme odhalili u mladistvých návštěvníků akce v sedmnácti případech. Dechová zkouška byla pozitivní u třinácti děvčat a čtyř chlapců,“ uvedl Pavel Nováček, vedoucí územního odboru Havlíčkův Brod. Nejvyšší naměřenou hodnotu policisté zjistili u sedmnáctiletého chlapce, který nadýchal kolem jednoho promile. Zjištění, kdo se dopustil protiprávního jednání a požití alkoholu mladistvým osobám umožnil, bude předmětem dalšího policejního šetření.

Marihuana a nadávky policistům 

V rámci akce kriminalisté v jednom případě odhalili také distribuci marihuany. „V souvislosti s tímto případem jsme zadrželi osmnáctiletého muže, ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nadále provádíme prověřování,“ upřesnil Pavel Nováček.

Do časných ranních hodin se policisté dále věnovali dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Chotěbořsku.

„Zkontrolovali více než padesát vozidel, přičemž žádný z řidičů neporušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V jednom případě však policisté zadokumentovali přestupkové jednání spolujezdce z jednoho kontrolovaného vozidla, který je podezřelý ze znevážení postavení úřední osoby, a to tím, že vulgárně slovně napadl policisty,“ dodala na závěr Miláčková.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, kontrola, promile, policie, drogy, Pavel Nováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní noc patřila kontrolám alkoholu u nezletilých. Odhalily 17 hříšníků, navíc jednoho dealera marihuany | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.