Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nehoda vláčku: Šlo o podomácku vyrobené vagony, jeden z nich se převrátil, zjistili policisté

Jak jsme vás již včera informovali, v neděli 26. května se v obci Jabloňov na Žďársku stala nehoda dětského zábavního vláčku na akci s názvem Výstava historických traktorů a stabilních motorů. Výsledkem je šest zraněných lidí, z toho čtyři děti.

Případ si vzali na starost policisté. Zjistili, že šlo o podomácku vyrobené vagony, na nichž byly umístěny uvnitř úložného prostoru lavice k sezení.

PSALI JSME: Při nehodě zábavního vláčku se zranilo šest lidí, z toho čtyři děti. Zasahovat musel i vrtulník

„Tyto tři vagony byly zapraženy za traktorem, který vagony táhl. Traktor řídil šestačtyřicetiletý muž. Při jízdě soupravy se při otáčení z dosud nezjištěných příčin převrátil poslední vagon dětského vláčku. V době události se ve vagonech vezlo zhruba 15 osob – děti i dospělí. Při této události se šest osob zranilo. Podle prvotních informací se jednalo o lehčí zranění. Mezi zraněnými byly děti i dospělé osoby,“ popsala další informace k události Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Do nemocnice v Třebíči bylo převezeno k ošetření pět lidí, všichni byli po ošetření propuštěny bez nutnosti další hospitalizace.

U řidiče traktoru provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Na místo události vyjel k ohledání kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou. Případ si k dalšímu prověřování převzali žďárští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala na závěr mluvčí policistů Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, vláček, zranění, Jabloňov, traktor, okres Žďár nad Sázavou, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda vláčku: Šlo o podomácku vyrobené vagony, jeden z nich se převrátil, zjistili policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.