Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při nehodě zábavního vláčku se zranilo šest lidí, z toho čtyři děti. Zasahovat musel i vrtulník

Vrtulník musel zasahovat dnes po 16. hodině v Jabloňově na Žďársku, kde havaroval zábavní vláček. Zranili se dva dospělí a také čtyři děti, řekly krajská policejní mluvčí Dana Čírtková a ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Vladislava Filová.

Podobná nehoda se stala na Vysočině v polovině července 2018. Turistický vláček srazil a smrtelně zranil pětiletého chlapce v areálu Šiklova mlýna u Zvole nad Pernštejnem na Žďársku. Provozovatelé potom zvýšili zabezpečení jednotlivých vagonků.

Nehoda se stala v areálu zemědělského družstva na traktorové slavnosti. „Podle prvotních informací se převrátil poslední vagon vláčku. Teprve prověřujeme, co se tam stalo, v místě měla být společensko-kulturní akce, traktorová slavnost. Zranění nejsou život ohrožující," řekla mluvčí policistů Dana Čírtková.

PSALI JSME: Na festivalu v Šiklově mlýně dnes zemřel pětiletý chlapec. Srazil ho turistický vláček

K nehodě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku leteckých záchranářů. Případem se budou zabývat policisté, kteří na místě začali vyšetřovat okolnosti nehody. „Zranili se čtyři děti a dva dospělí. Ošetřili jsme šest lidí, utrpěli všichni lehčí zranění, byli převezeni na další ošetření," řekla mluvčí záchranářů Vladislava Filová.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky ČR, nehoda, děti, Velké Meziříčí, havárie, okres Žďár nad Sázavou, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Kraj Vysočina, Zvole nad Pernštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě zábavního vláčku se zranilo šest lidí, z toho čtyři děti. Zasahovat musel i vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.