Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž zavolal do firmy na Polensku a vyhrožoval bombovým útokem. Hrozí mu tříleté vězení

Na pořádný problém si zadělal jednapadesátiletý muž, který v sobotu 11. května zavolal do firmy na Polensku a vyhrožoval bombovým útokem. Ukázalo se, že to byla poplašná zpráva a ještě tentýž den policisté muže vypátrali.

V sobotu 11. května přijali policisté po šesté hodině večer na tísňové lince 158 oznámení, že do firmy na Polensku zatelefonoval muž, který vyhrožoval použitím výbušného systému. Na místo ihned vyjeli policisté. V objektu firmy se nacházelo jen několik osob, které prostory opustily. Po příjezdu na místo začali policisté provádět důkladnou kontrolu areálu, žádný výbušný systém zde nenalezli,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Případem se začali zabývat jihlavští policisté společně s kolegy z Polné a Žďáru nad Sázavou. Shromáždili všechny poznatky a důkazy, a nakonec pachatele, který měl telefonát na svědomí, během krátké chvíle vypátrali. Jde o jednapadesátiletého muže, nacházel se na Žďársku a byl od vlivem alkoholu.

Skončil v policejní cele 

„Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu policisté zadrželi, odvezli ho na oddělení policie v Jihlavě a po vyšetření lékařem byl zadržený muž umístěn do policejní cely,“ pokračuje Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednapadesátiletého muže ze Žďárska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je dále stíhán na svobodě. Případ kriminalisté vyšetřují. Za trestný čin šíření poplašné zprávy lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto pixabay.com

Štítky telefonát, bomba, útok, firma, okres Žďár nad Sázavou, Polná, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zavolal do firmy na Polensku a vyhrožoval bombovým útokem. Hrozí mu tříleté vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.