Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Nebezpečný manévr na obchvatu Jihlavy. To, že jsem přibrzdil a uhnul na stranu, zařídil reflex, říká předjížděný řidič

K velkému neštěstí mohlo dojít 30. dubna krátce před půl 11 na obchvatu Jihlavy, zhruba tři kilometry před Jihlavský tunelem. Řidič v modrém golfu nebezpečně předjížděl řidiče kamionu, přitom mu vůbec nevadilo, že v protisměru jede další kamion. Na Facebooku se objevilo chvíli poté video od řidiče předjížděného kamionu, záznam je z jeho palubní kamery. Podařilo se nám získat jeho vyjádření.

„V tu chvíli se mi hlavou nehonilo vůbec nic. To byla vteřina, já vůbec nepočítal s tím, že mě bude předjíždět, když je pár desítek metrů v protisměru kamion! To, že jsem přibrzdil a uhnul na stranu, to zařídil reflex. To jsem fakt neplánoval,“ líčí hodně nepříjemný okamžik Tomáš, řidič kamionu, kterého hazardér v modrém golfu předjížděl.

Tomáše možná zachránilo i to, že  na něj řidič v protijedoucím kamionu začal blikat dálkovými světly. „Najednou jsem zbystřil a v zrcátku vidím modrý auto, těsně vedle mě!“ pokračuje Tomáš.

Daný rovný úsek řidiče často svádí k předjíždění, což potvrzuje i Tomáš. Není tady žádná křižovatka ani zatáčka.

Nebezpečné předjíždění mohlo mít fatální následky. „Kdyby trefil ten kamion v protisměru, odhodilo by ho to ještě přede mě. To už by ten řidič ani nepotřeboval sanitku,“ zamýšlí se na závěr řidič z kamionu.

S videem jsme se obrátili také na Policii ČR, její vyjádření zjišťujeme. 

Štítky předjíždění, golf, hazard, video, Jihlava, Facebook, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nebezpečný manévr na obchvatu Jihlavy. To, že jsem přibrzdil a uhnul na stranu, zařídil reflex, říká předjížděný řidič | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.