Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidič během opravy řádně nezajistil svůj náklaďák a upadl pod kolo. V nemocnici zemřel

K tragické události došlo ve středu 17. dubna krátce po deváté hodině ráno v Pelhřimově na ulici Skrýšovská. Šestašedesátiletý řidič nákladní soupravy s návěsem chtěl na svém voze opravit defekt. Dostatečně ho však nezajistil a jízdní souprava se samovolně rozjela směrem dozadu. Muž upadl pod kolo a utrpěl zranění, kterým později podlehl.

Řidič jel po silnici III/1333 v Pelhřimově od obce Skrýšov směrem k silnici I/34.

„Na ulici Skrýšovská kvůli defektu s jízdní soupravou zastavil v mírném stoupání, ale v kabině tahače nezajistil dostatečně parkovací brzdu, nezabrzdil návěs a z tahače vystoupil. Poté přešel k levé zadní části návěsu, kde za levé zadní kolo umístil zakládací klín a vlezl pod návěs v úmyslu opravit defekt. V ten okamžik se jízdní souprava samovolně rozjela směrem dozadu. Řidič upadl na vozovku pod kolo soupravy,“ popsala nešťastnou událost Dana Čírtková, mluvčí policistů.  

Souprava pokračovala dál v jízdě, kdy přejela vyvýšený obrubník a najela do kovových posuvných vrat u místní firmy a nárazem je poškodila. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který byl vrtulníkem převezen do nemocnice v Českých Budějovicích.

„V nočních hodinách ve zdravotnickém zařízení následkům těžkých zranění podlehl. Případem se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov, kteří šetří další okolnosti tragické události,“ dodala závěrem Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, oprava, zajištění, zranění, úmrtí, vrtulník, nemocnice, úraz, Pelhřimov, Nemocnice České Budějovice, Skrýšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič během opravy řádně nezajistil svůj náklaďák a upadl pod kolo. V nemocnici zemřel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.