Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: V Kozlově hořela střecha hospodářského stavení. Hasiči z objektu zachránili tři ovce

Hasiče na Vysočině zaměstnal ve středu 17. dubna po 21. hodině požár střechy hospodářského stavení v Kozlově. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun. Plameny dostávalo pod kontrolu dohromady osm hasičských jednotek.

Jmenovitě to byli profesionální hasiči ze Žďáru nad Sázavou a Velkého Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Křižanova, Měřína, Osové Bitýšky, Velkého Meziříčí, Kozlova a Tasova.

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla střecha stavení v plamenech. Z hořícího objektu hasiči zachránili tři ovce a vynesli tlakovou lahev.

Dozor až do rána 

„Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Před desátou hodinou večer se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Kromě samotného hašení požáru se jednotky zaměřily také na ochranu okolí a před požárem chránily sousední budovy. Uvnitř hospodářského stavení měl majitel uskladněné krmivo, nářadí a balíkovanou slámu,“ doplňuje další informace Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Po provedené lokalizaci rozhodl velitel zásahu o redukci počtu zasahujících jednotek. Dohled nad požářištěm provádělo do ranních hodin několik jednotek sborů dobrovolných hasičů.

„Zásah na místě stále probíhá, hasiči dohašují jednotlivá ohniska hoření a rozebírají požárem zasažené konstrukce objektu,“ doplnila během dnešního dopoledne Musilová.

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, Kozlov, střecha, objekt, stavení, Kraj Vysočina, sbor dobrovolných hasičů, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou, Křižanov, Tasov, Měřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Kozlově hořela střecha hospodářského stavení. Hasiči z objektu zachránili tři ovce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.