Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sto dvacet tisíc korun. Tolik dohromady dluží dva otcové, kteří neplatí alimenty

Hned dva případy zanedbání povinné výživy řeší nyní policisté na Třebíčsku. Prvním dlužníkem je otec z Moravskobudějovicka, druhým muž z Třebíčska. Celkově muži dluží kolem 120 tisíc korun.

„Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy padesátiletému muži z Moravskobudějovicka. V době od začátku loňského roku si neplní vyživovací povinnost na svoje dvě dcery. Na dívky ve věku šestnáct a osmnáct let má měsíčně přispívat částkou přes šest tisíc korun, a celkově tak dluží necelých sto tisíc korun,“ řekla k prvnímu případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Neplatí už druhý rok 

Ze spáchání trestného činu je podezřelý také jednačtyřicetiletý muž z Třebíčska. Vyživovací povinnost si neplní na svého syna a dceru. Na šestnáctiletého chlapce a sedmnáctiletou dceru finančně nepřispívá od konce roku 2017.

„V daném období muž výživné zaplatil pouze v několika případech. Celkově dluží přes dvacet tisíc korun. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy,“ dodala podrobnosti o druhém otci Kroutilová.

Oba případy policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení.

Foto upenize.cz

Štítky alimenty, dluh, výživné, policie, okres Třebíč, výživa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sto dvacet tisíc korun. Tolik dohromady dluží dva otcové, kteří neplatí alimenty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.