Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Noční tah dvou třicetiletých zlodějů může skončit až pětiletým pobytem ve vězení

Další úspěšně vyřešený případ mají na svém kontě třebíčští policisté ve spolupráci se svými kolegy v Hrotovicích. Jde o objasnění krádeží, ke kterým došlo v lednu na Hrotovicku. Dva muži se vloupali do různých objektů a způsobili celkovou škodu za necelých sto tisíc korun. Jde o recidivisty.

Kvůli uvedeným krádežím jsou teď trestně stíhaní dva muži z Třebíčska, oběma je 30 let. „Muži byli obviněni z přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství, přičemž při krádeži byla způsobena větší škoda,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba obvinění muži byli v minulosti již opakovaně soudně trestáni za různorodou trestnou činnost, přičemž jeden si odpykal trest i ve vězení. Jeden z nich byl navíc naposledy odsouzen vloni na podzim a až do roku 2021 je v podmínce.

Uvedená dvojice se letos v lednu  vloupala na různých místech celkem do tří objektů.

„V obci Třesov vnikli do objektu u haly, kde vzhledem k tomu, že zde bylo uskladněné „jen“ dříví, nic neodcizili. Pokusili se dostat i do skladu materiálu, to se jim ale nepodařilo. Kolem půlnoci se muži v Hartvíkovicích vloupali do zaparkovaného vozidla. U automobilu VW Transportér rozbili okno a odcizili z něho různé nářadí, přístroje a další věci,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Většina věcí je zpět u majitelů 

Muži krádeží způsobili škodu přes šedesát tisíc korun, další škoda vznikla poničením vozidla.

V krádežích pak dvojice pokračovala ještě i v časných ranních hodinách. Konkrétně to bylo v Rouchovanech, kde se muži vloupali do hospodářského stavení. Odcizili různé věci jako křovinořez, kabely, ponorné čerpadlo, brusku a další nářadí. Kromě krádeže způsobili škodu poškozením dveří a okna.

„Odcizené věci se muži snažili zpeněžit a u několika nářadí se jim to i podařilo. Většinu odcizených věcí policisté zajistili a převzali si je zpět jejich majitelé,“ doplnila Kroutilová. Případ kriminalisté předali s návrhem na podání obžaloby státnímu zastupitelství.

„Za spáchanou trestnou činnost lze obviněným mužům uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček.

Foto Drbna

Štítky zloděj, krádež, policie, vězení, Hrotovice, Milan Špaček, kriminalita, nářadí, okres Třebíč, Volkswagen, Třesov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční tah dvou třicetiletých zlodějů může skončit až pětiletým pobytem ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.