Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlavou se proháněl řidič se čtyřmi promile. Ujížděl policistům a pak se zamkl v autě

Hodně nezodpovědné chování předvedl ve středu 10. dubna osmatřicetiletý muž v Jihlavě, který řídil osobní auto značky Volvo, i když byl silně opilý. Ujížděl policistům, kteří mu dali pokyn k zastavení.

Policejní hlídka si po sedmé hodině večer všimla podezřelé jízdy vozidla Volvo, které se policisté rozhodli zastavit a provést kontrolu. „Dávali proto pokyn k zastavení zvukovým a světelným znamením, na které ale řidič automobilu nereagoval a místo toho pokračoval zrychlenou jízdou ve směru od ulice Tovární k ulici U Koželuhů. Na ulici U Dvora policisté vozidlo zastavili. Řidič i nadále odmítal spolupracovat a v automobilu se uzamkl,“ popisuje řidičovo chování Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Bez řidičáku i dokladů k autě

Po opakovaných výzvách odemkl a policisté muže zajistili. Doklady nutné pro řízení a provoz vozidla u sebe řidič neměl. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 4,29 promile alkoholu. Také opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty přes čtyři promile alkoholu.

„Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případ dále prověřují. Řidič je podezřelý také ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří,“ uzavřela Kroutilová.

Foto Drbna/archiv

Štítky alkohol, promile, řidič, kontrola, policie, Jihlava, Volvo Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavou se proháněl řidič se čtyřmi promile. Ujížděl policistům a pak se zamkl v autě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.