Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Policie našla v dodávce na D1 na Vysočině běžence. Z toho byly tři zhruba čtyřleté děti

, aktualizováno 11. dubna 2019, 14:11

Celkem třináct běženců bylo dnes v 9 hodin ráno nalezeno v dodávce na dálnici D1, konkrétně na 162. kilometru. Z celkového počtu byly tři asi čtyřleté děti. Všech třináct lidí se tísnilo za falešnou přepážkou.

Za volantem Mercedesu, který měl britskou poznávací značku, seděl muž litevské národnosti. Podle informací od policie je nyní podezřelý z převaděčství. Státní příslušnost převážených lidí mluvčí Policejního prezidia ČR Josef Bocán neuvedl. 

Dodávka byla policisty na dálnici zastavena díky poznatkům z mezinárodní spolupráce. Předpokládali, že by mohlo sloužit k nelegálnímu převozu lidí. „Nyní budou cizinci převezeni k prvotním úkonům na Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina - odbor cizinecké policie, kde se rozhodne o jejich dalším osudu," uvedl Josef Bocán.

Na odhalování nelegálního převozu lidí přes české hranice a jejich pobytu v České republice se zaměřuje policejní akce Dodávka.

Foto Policie ČR

Štítky migrace, policie, cizinec, ilegální, Dálnice D1, Kraj Vysočina, Mercedes-Benz, Policejní prezidium České republiky, Cizinecká policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policie našla v dodávce na D1 na Vysočině běžence. Z toho byly tři zhruba čtyřleté děti | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.