Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vloupání do traktoru v lese: Hledaný muž se poznal na fotce a přihlásil se policii

, aktualizováno 3. dubna 2019, 17:40

Třebíčští kriminalisté pátrali po zloději, který má na svědomí vloupání do traktoru a krádež světel a závaží. Celková způsobená škoda se vyšplhala na více než jednadvacet tisíc korun. Obrátili se proto s výzvou a několika fotografiemi na veřejnost, která mohla pomoci při vyšetřování případu. Možným zlodějem mohl být muž, který je na záběrech z fotopasti.

K vloupání a následné krádeži došlo v přesně nezjištěné době v období od večerních hodin 19. března do ranních hodin 20. března v lesním porostu katastru města Třebíče ve směru na obec Budíkovice.

„Pachatel zde odcizil ze zaparkovaného traktoru Zetor 7745 čtyři kusy LED pracovních světel, která byla umístěna v horní části na přední a zadní části kabiny traktoru. Kromě toho zloděj na stejném místě odcizil ze zadních kol traktoru čtyři kusy litinového závaží. Jedno závaží má přitom hmotnost třicet kilogramů. Zloděj z místa odcizil ještě dva talíře, na kterých bylo závaží umístěno. Z přední části traktoru pak odcizil jedenáct kusů litinových závaží, kdy jedno závaží váží dvacet kilogramů,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Zřejmě stejný zloděj za užití nezjištěného předmětu poškodil zámek levých dveří kabiny traktoru, kterými se ale do vnitřních prostor kabiny nedostal. Poté odcizil z levé čelní části kabiny traktoru skleněnou výplň okna. Tímto otvorem se mu podařilo otevřít boční dveře traktoru, který prohledal, ale zevnitř traktoru již nic neukradl.

Muž nakonec podal vysvětlení na policii

Zloděj majiteli způsobil škodu v celkové výši přesahující částku jednadavcer tisíc korun.

Kriminalisté mají k dipozici záběry z fotopastí, které zachycují neznámého muže, jenž se pohyboval na místě. Na snímcích bylo zachyceno také bílé auto, které bylo rovněž ve zmiňovaném lese. 

Policisté se dnes po obědě obrátili na veřejnost, která mohla muže i auto poznat. Vše ale dopadlo jinak. „Muž se na zveřejněné fotografii poznal a odpoledne se sám přihlásil na Policii ČR v Třebíči, kde k celé věci podal vysvětlení," doplnila po 17. hodině Dana Čírtková. 

Foto Policie ČR

Štítky vloupání, les, traktor, krádež, pátrání, veřejnost, policie, Třebíč, Budíkovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupání do traktoru v lese: Hledaný muž se poznal na fotce a přihlásil se policii | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.