Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Zátah na varnu pervitinu na Jihlavsku. Dealer drogu měnil třeba i za hlídání dítěte

Na Vysočině bude zase o něco méně pervitinu. Koncem března totiž policisté na Jihlavsku odhalili varnu této nebezpečné drogy. Při zásahu objevili 120 gramů pervitinu a přes jeden kilogram léků používaných k výrobě této drogy. V této souvislosti zadrželi několik lidí, tři muži pak byli obviněni z výroby psychotropních látek.

Dva obvinění už jsou ve vazbě, ve vězení mohou strávit až deset let. Třetí obviněný může dostat trest až pět let vězení.

Zátah provedli policisté za pomoci speciální jednotky v brzkých ranních hodinách ráno 27. března. Při domovních prohlídkách našli v jedné obci na Jihlavsku kompletní varnu pervitinu. „Na stejném místě se nacházely také hotové drogy určené k další distribuci, pomůcky, přípravky a zařízení určené k jejich výrobě. Kriminalisté zajistili také finanční prostředky, které pocházely z prodeje drog," popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

V souvisloslosti s tímto případem bylo dohromady zadrženo sedm lidí. U čtyř z nich podle Čírtkové zjistili, že se na výrobě a prodeji drog přímo nepodíleli, ale zbylí tři muži ve věku 52, 26 a 22 let byli obviněni z výroby drog. Nejstarší z obviněných podle policie nabízel drogy například i za oblečení pro dítě nebo jako odměnu za hlídání malého dítěte.

Dva z obviněných jsou recidivisté, kteří se podle mluvčí na výrobě a prodeji drog na Jihlavsku podíleli opakovaně. Třeba nejstarší z mužů byl kvůli drogám již několikrát ve vězení. Od posledního trestu byl na svobodě teprve rok.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky drogy, pervitin, varna, dealer, policie, vězení, droga, metamfetamin, okres Jihlava, výroba, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zátah na varnu pervitinu na Jihlavsku. Dealer drogu měnil třeba i za hlídání dítěte | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.