Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svědci tragické nehody u Vílance, přihlaste se policii! Důležité jsou hlavně záznamy z kamer

Jak jsme vás již informovali, v pátek 29. března ve 21:20 došlo na silnici I/38 v katastru obce Vílanec – mezi obcemi Čížov a Vílanec – k tragické dopravní nehodě. Na místě zemřeli dva muži ve věku 53 a 24 let. Jihlavští kriminalisté nyní hledají důležité svědky, kteří by mohli pomoci s vyšetřováním tohoto neštěstí.

„Kriminalisté na místě dopravní nehody při ohledání havarovaných vozidel spolupracovali se soudním znalcem z oboru dopravy a obě osobní vozidla, která měla účast na dopravní nehodě, zajistili pro účely trestního řízení. V současné době se kriminalisté obracejí na případné svědky dopravní nehody, kteří místem projížděli a viděli její průběh, případně jízdu obou vozidel krátce před nehodou, případně na řidiče pokud mají záznamy z palubních kamer svých vozidel, které by zachycovaly samotný průběh nehody, případně pohyb vozidel před nehodou, aby se obrátili se svým svědectvím na linku tísňového volání 158,“ vyzývá Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Každá informace je pro kriminalisty důležitá, aby mohli zjistit a objasnit všechny okolnosti, které samotnému střetu vozidel předcházely.

PSALI JSME: Čelní střet dvou osobních aut u Vílance nepřežili dva muži. Třetí skončil v nemocnici 

A jak k tragické nehodě vlastně došlo? Pětadvacetiletý řidič osobního auta Audi RS 3 projížděl po silnici ve směru jízdy od Čížova k obci Vílanec. V levotočivé zatáčce přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s osobním autem Škoda Felicia, jehož řidič jel v opačném směru jízdy – tedy od Vílance na Jihlavu. Následky nehody jsou fatální.

„V osobním vozidle Škoda Felicia zemřel třiapadesátiletý řidič a jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec. Řidič vozidla Audi, který cestoval ve vozidle sám, utrpěl zranění, se kterým musel být přepraven do zdravotnického zařízení v Jihlavě.  U řidiče Audi byla provedena na místě nehody dechová zkouška s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech v celkové částce dosahující téměř 800 tisíc korun,“ doplnila Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, svědek, vyšetřování, policie, Vílanec, dopravní nehoda, Čížov, havárie, Audi, automobil, Jihlava, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svědci tragické nehody u Vílance, přihlaste se policii! Důležité jsou hlavně záznamy z kamer | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.