Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič o půl deváté ráno boural a nadýchal čtyři promile. Skončil v jihlavské nemocnici

Hodně nezodpovědně se v pátek 8. března zachoval dvaačtyřicetiletý řidič osobního auta VW Sharan, který usedl za volant s téměř čtyřmi promile alkoholu. Boural a skončil se zraněním v jihlavské nemocnici.

K nehodě došlo krátce před půl devátou ráno na komunikaci II/352 v katastru obce Měšín na Jihlavsku.  „Dvaačtyřicetiletý řidič motorového vozidla VW Sharan projížděl po silnici ve směru jízdy od Měšína směrem na Jihlavu. Po projetí levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo komunikaci, kde s vozidlem havaroval. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, kdy byl následně na místě nehody vyšetřen posádkou zdravotnické záchranné služby, a poté byl převezen do Nemocnice Jihlava k dalšímu vyšetření,“ popisuje podrobnosti Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policisté u řidiče provedli na místě nehody dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem  3,83 promile alkoholu v dechu řidiče. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky  – 3,94 promile alkoholu a 4,07 promile.

Policisté řidiče vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se podrobil. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 20 tisíc korun. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Dana Čírtková.

Štítky alkohol, nehoda, promile, řidič, policie, Lékárenský komplex Jihlava, Volkswagen Sharan, Měšín, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič o půl deváté ráno boural a nadýchal čtyři promile. Skončil v jihlavské nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.