Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nedaleko jihlavského kulturáku byla napadena žena. Muž ji zranil rozbitou lahví od vína

Jihlavští policisté museli v pátek 15. února řešit závažný případ fyzického napadení. Podle oznámení na lince 158 kolem půl osmé večer byla napadena a zraněna žena, a to v lokalitě za domem kultury na Tolstého ulici. Muž, který má čin na svědomí, je již ve vazbě.

Po oznámení ke zraněné ženě vyjížděla posádka zdravotnické záchranné služby, která ženu převezla do nemocnice. „Na místo události byly okamžitě po oznámení vyslány dostupné policejní hlídky, včetně policejních kynologů. Policisté v místě pátrali po neznámém útočníkovi. Policistům se podezřelého muže podařilo zadržet. Policisté muže umístili do policejní cely. Případ si na místě převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Kriminalisté během vyšetřování zjistili, že muž a žena společně popíjeli alkohol. Poté muž začal ženu obtěžovat a začal jí také vyhrožovat. „Došlo mezi nimi k incidentu, kdy muž ženu shodil ze schodů a poté jí v obličeji a na krku zranil rozbitou lahví od vína. Útočník poté sám zavolal na linku 155 a oznámil, že je pouze náhodný kolemjdoucí a že ženu přepadl neznámý muž,“ pokračuje v popisu Čírtková.

Až desetiletý trest 

Policisté nakonec zjistili, že zmíněný oznamovatel - čtyřiadvacetiletý muž byl sám pachatelem. V sobotu 16. února bylo zahájeno jeho trestní stíhání. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a vydírání.

„V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání až deset let.  Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval a v pondělí probíhalo vazební jednání. Soudce rozhodl o uvalení vazby a obviněný muž byl eskortován do vazební věznice v Brně,“ dodává Čírtková.

Jihlavští kriminalisté se obrací na případné svědky, kteří viděli v pátek ve večerních hodinách v dané lokalitě uvedenou dvojici. „Případné svědci mohou využít linku tísňového volání 158,“ vyzývá mluvčí policistů.

Foto pixabay.com

Štítky napadení, zranění, policie, násilí, alkohol, Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedaleko jihlavského kulturáku byla napadena žena. Muž ji zranil rozbitou lahví od vína | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.