Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vloupal se do chat, odnesl si motorovku, výčepní chlazení nebo jídlo. Teď recidivistovi hrozí tři roky

Pelhřimovští kriminalisté obvinili třiačtyřicetiletého recidivistu z vloupání do rekreačních chat. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení. V osmi chatách, do kterých se podle policie vloupal od srpna loňského roku do letošního ledna, způsobil škoda asi 30 tisíc korun.

K trestné činnosti pachatele došlo od srpna loňského roku do poloviny ledna. Vykrádal chaty v katastrech obcí Křelovice, Kramolín, Chlovy a Křešín na Pelhřimovsku. Kromě jiného si odnesl také notebook, motorovou pilu, svítilnu, výčepní chlazení, benzín nebo potraviny.

Podezřelého muže kriminalisté zadrželi tento týden na Pelhřimovsku a na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ uvedl Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Muž byl obviněn z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V minulosti byl kvůli majetkové trestné činnosti souzen. Naposledy v roce 2011, kdy mu byl uložen podmíněný trest.

V loňském roce policisté na Pelhřimovsku prověřovali 28 případů vloupání do rekreačních objektů, z nichž devět případů objasnili. V roce 2017 policisté prověřovali 29 případů a objasnit jich dokázali šest. Letos v lednu policisté územního odboru Pelhřimov zadokumentovali tři případy vloupání do rekreačního objektu. Dva případy se jim podařilo objasnit.

Foto Drbna | Zdroj ČTK + Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, Pelhřimov, chata, vloupání, okres Pelhřimov, Křešín, Křelovice, Kramolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupal se do chat, odnesl si motorovku, výčepní chlazení nebo jídlo. Teď recidivistovi hrozí tři roky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.