Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

PÁTRÁNÍ: Ženě z Třebíče byla ukradena peněženka a přišla o 40 tisíc. Policie pátrá po třech osobách

Celkovou škodu téměř čtyřicet tisíc utrpěla žena z Třebíče, které byla v polovině prosince odcizena peněženka. V ní měla mimo jiné uloženou platební kartu, kterou pachatel opakovaně zneužil. V zájmu prověřování případu by policisté potřebovali zjistit totožnost dvou mužů a ženy.

O peněženku přišla její majitelka v pondělí 17. prosince v Třebíči. Ženě jí pachatel odcizil kolem čtvrté hodiny odpoledne z kabelky. V peněžence měla její majitelka uložené osobní doklady, finanční hotovost, platební kartu včetně napsaného PIN kódu a další věci.

Odcizenou platební kartu pachatel poté ještě opakovaně použil, vybíral peníze z bankomatu a platil s ní za nakoupené zboží, z účtu ženy odčerpal celkem třiatřicet tisíc korun.

Když žena zjistila, že byla okradena, nahlásila krádež platební karty u příslušné finanční instituce, při blokaci karty se ale dozvěděla, že již byly provedeny neoprávněné výběry peněz.  

Policisté začali ihned po přijetí oznámení případ prověřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V současné době se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjišťování totožnosti dvou mužů a ženy, kteří jsou zachyceni na fotografiích. Jedná se o osoby důležité pro prověřování případu.

Žena má tmavé vlasy, na sobě měla oblečenou delší bundu s výraznějšími světlými zipy, modré kalhoty a na hlavě šedou čepici s bambulí, na zádech měla tmavý batoh s červeným pruhem.

Jeden z mužů měl na sobě oblečenou černou prošívanou bundu, tmavé kalhoty a čepici s výrazným znakem. Druhý muž má tmavé vlasy, je silnější postavy, na sobě měl bundu a kalhoty tmavé barvy, boty se svislými pruhy a šedou čepici.

Policie žádá muže a ženu na fotografiích nebo občany, kteří některého z nich znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, Třebíč, pátrání, policie, peněženka, platební karta, bunda

PÁTRÁNÍ: Ženě z Třebíče byla ukradena peněženka a přišla o 40 tisíc. Policie pátrá po třech osobách | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.