Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidič nezvládl zatáčku a naboural další tři auta. Pak vjel na zahradu a poškodil plot domu

Na pondělí 4. února zřejmě dlouho nezapomene devětapadesátiletý řidič nákladního auta Man, který měl v Havlíčkově Brodě před 18. hodinou dopravní nehodu. Mimo jiné při ní došlo k poškození oplocení domu. Škoda je vysoká – dosáhla předběžné částky 600 tisíc korun.

Zmíněný muž projížděl se svým nákladním vozidlem Man s návěsem po ulici Humpolecká ve směru do centra města. „Při projíždění pravotočivou zatáčkou, která je v klesání, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a s vozidlem přejel do protisměru, kde narazil přední částí vozidla do levého boku protijedoucího nákladního vozidla Volvo s přívěsem," popisuje nehodu Dana Čírtková, mluvčí policitů. Po střetu nákladní vozidlo Man pokračovalo vlevo mimo komunikaci, kde na odstavné ploše narazilo do zaparkovaného osobního vozidla Lancia a následně vjelo na zahradu rodinného domu, a to tak, že prorazilo plot. 

Po střetu bylo nákladní vozidlo Volvo s přívěsem odhozeno na odstavnou plochu, kde narazilo do zaparkovaného osobního vozidla Toyota.

Naštěstí bez alkoholu 

Při nehodě se zranil řidič vozidla Man, sanitka ho převezla do nemocnice. Po ošetření byl propuštěn. Nikdo další se nezranil.

„Při dopravní nehodě došlo k poškození obou nákladních vozidel, obou zaparkovaných osobních vozidel a k poškození oplocení domu. Dále došlo k poškození převáženého nákladu z vozidla Volvo s návěsem - došlo k poškození převážených jízdních kol. Hmotná škoda byla odhadnuta na částku 600 tisíc korun, na převáženém nákladu nebyla škoda zatím vyčíslena,“ doplňuje Dana Čírtková.

Policisté provedli u řidičů obou nákladních vozidel dechové zkoušky s negativními výsledky. Provoz na silnici byl po dobu šetření nehody a odstraňování následků omezený, dopravu v místě řídila policie. Na nezbytně nutnou dobu byla silnice zcela uzavřena.

„Věc dopravní nehody policisté vyřešili s viníkem uložením pokuty v příkazním řízení,“ dodala policejní mluvčí.

Štítky nehoda, střet, poškození, zranění, rychlost, dům, nákladní automobil, dopravní nehoda, Volvo Cars, Havlíčkův Brod, Lancia, Toyota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nezvládl zatáčku a naboural další tři auta. Pak vjel na zahradu a poškodil plot domu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.