Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Handicapovaná žena se nadýchala kouře a podchladila se. Z bytu ji vyvedli policisté s hasiči

Policisté v Počátkách ve čtvrtek 31. ledna zasahovali v rodinném domě u vážně postižené ženy. Nadýchala se kouře a byla silně podchlazená. Během zásahu se ukázala skvělá spolupráce všech záchranných složek.

Vše začalo kolem páté hodiny večer, kdy policisté dostali oznámení od zdravotnické záchranné služby, která zasahovala u staršího muže. Ten zkolaboval na jedné z ulic v Žirovnici.

„Než muž upadl do bezvědomí, stihl záchranářům sdělit, že má doma v rodinném domě dceru s vážným postižením, která není schopna se o sebe sama postarat. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal policejní hlídku. Na bouchání na dveře nikdo nereagoval a policisté ani nezaslechli žádné zvuky, které by nasvědčovaly tomu, že by se po bytě někdo pohyboval. Policisté si vyžádali součinnost hasičů, kteří dveře otevřeli. Policisté vstoupili do bytu, kde byl všude cítit zápach kouře, v místnostech bylo velmi chladno a všude byl cítit štiplavý kouř. Ihned začali prohledávat jeho prostory a hasiči začali s okamžitým odvětráváním bytu,“ uvedla k začátku případu Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Seděla v křesle a nevnímala okolí 

Ženu středního věku policisté nalezli sedět v křesle v jedné z místností a vůbec nevnímala okolí. Policisté jí ihned poskytli nezbytnou pomoc, společně s hasiči ji vyvedli z bytu ven a přivolali lékařskou pomoc.

Vzhledem k tomu, že se nadýchala kouře a navíc byla podchlazená, tak byla odvezena do nemocnice.

„Provedeným šetřením bylo zjištěno, že k zakouření bytu došlo z kotle na tuhá paliva. Za záchranou ženy, která byla v bezprostředním ohrožení života, stojí zejména profesionalita jednotlivců na místě, jejich rychlé a pohotové jednání a skvělá součinnost jednotlivých složek integrovaného záchranného systému,“ řekla závěrem Miláčková.

Štítky kouř, zranění, podchlazení, zásah, záchrana, pomoc, Počátky, Žirovnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Handicapovaná žena se nadýchala kouře a podchladila se. Z bytu ji vyvedli policisté s hasiči | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.