Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvacetiletý muž ukradl v jihlavském obchodě tři rumy. Pak s lahví v ruce napadl zaměstnance

Dvacetiletý muž z Jihlavska skončil v policejní cele. Na „krku“ má drobnou krádež a fyzické napadení tří zaměstnanců v jihlavském obchodním domě. Je obviněn celkem ze čtyř trestných činů. Případ se odehrál v úterý 29. ledna po páté hodině večer.

Muž přišel v uvedený den do prodejny a ukradl tři lahve rumu za necelou tisícovku. „Zboží schoval do batohu a prostorem pokladen prošel, aniž by zaplatil. Podezřelého muže zastavil pracovník ostrahy a společně se zaměstnankyní obchodu se ho snažili odvést do kanceláře. Muž se choval agresivně, vyhrožoval násilím, snažil se jim vytrhnout a utéct. Své výhružky velmi rychle naplnil a pracovníka ostrahy i zaměstnankyni prodejny v prostoru obchodu fyzicky napadl. Útok byl náhlý a u obou směřovaly údery do oblasti hlavy,“ popisuje krádež Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Napadeným pomohla další zaměstnankyně obchodu i jeden ze zákazníků a agresivního muže se jim podařilo odvést do kanceláře, on však ale s agresivním chováním nepřestal. Muž fyzicky napadl ještě další zaměstnankyni obchodního domu, kterou udeřil.

„Navíc vzal do ruky odcizenou lahev a vynucoval si svůj odchod z prodejny, přičemž z jeho jednání bylo zřejmé, že chce láhev použít k násilí směřovaným proti ostatním osobám. V té době už ale na místo přijeli přivolaní policisté a agresivního muže zadrželi. Přivolali také zdravotnickou záchrannou službu. Závažnější zranění utrpěl pracovník ostrahy, který musel být převezen do nemocnice. Lékařské ošetření musela postoupit také jedna se zaměstnankyň obchodu, přičemž i u ní mohlo dojít vzhledem ke způsobu a razanci útoku k závažnějšímu zranění, druhá napadená zaměstnankyně neutrpěla zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici,“ popisuje dále Kroutilová.

Až osm let ve vězení 

Zadrženého muže policisté odvezli na své oddělení a byl umístěn do cely. U dvacetiletého muže z Jihlavska byl na pokyn policejního komisaře zahájeno trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze zločinu vydírání spáchaného se zbraní a přečinu ublížení na zdraví, přičemž oba trestné činy spáchané na svědkovi, dále přečinu krádeže a přečinu výtržnictví. Zbraní se v tomto případě rozumí lahev, kterou muž při násilném jednání v obchodě držel v ruce,“ dodává Kroutilová.

Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost a trest si odpykal i ve věznici. Z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn vloni na jaře. Dále je v současné době vyšetřován v souvislosti s jinou násilnou trestnou činností.

„Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a poté policisté dvacetiletého muže eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala na závěr Jana Kroutilová.  

Štítky napadení, útok, zranění, policie, obchod, krádež, okres Jihlava, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý muž ukradl v jihlavském obchodě tři rumy. Pak s lahví v ruce napadl zaměstnance | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.