Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Recidivista kvůli pětistovce přepadl seniorku na ulici. Zaměřil se i na chaty, které vykrádal

Zřejmě nenapravitelný je čtyřicetiletý recidivista, který má na svědomí šestnáct případů vloupání na Velkomeziříčsku. Došlo k nim na přelomu roku. Celková způsobená škoda je kolem sta tisíc korun.

Intenzivní práce pro policisty začala na konci listopadu loňského roku, kdy došlo na ulici Nádražní ve Velkém Meziříčí k loupežnému přepadení čtyřiasedmdesátileté ženy. „Tehdy neznámý pachatel ve večerních hodinách násilím vytrhl ženě z ruky kabelku, a to i přesto, že se bránila. Útočníkovi se však po pádu ženy na zem podařilo kabelky zmocnit. Následně z místa utekl, z kabelky odcizil kolem pěti set korun. Žena utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ popisuje mluvčí policistů Stanislava Miláčková.

To však zdaleka není všechno. Muž má na svém kontě i sérii vloupání, ke kterým došlo od konce listopadu loňského roku do poloviny ledna letošního roku. Zaměřil se hlavně na rekreační objekty, do kterých násilím vnikl. Do tří chat se v rozmezí několika dnů vloupal i opakovaně. Z objektů odcizil mimo jiné elektrické spotřebiče, křovinořezy, elektrocentrálu, úhlovou brusku, motorovou pilu, bourací kladivo a jiné nářadí, ale také nože, potraviny, alkohol a hudební nástroje.

„Na jednotlivých případech policisté intenzivně pracovali a vyhodnocovali všechny získané poznatky. Výsledky prověřování ukázaly, že všechny tyto případy mají souvislost s jednou osobou. V polovině ledna v ranních hodinách kriminalisté na Žďársku zadrželi muže, který byl z uvedené trestné činnosti podezřelý,“ pokračuje Miláčková.

Policisté provedli také domovní prohlídku, během níž našli některé ukradené předměty.

 Některé odcizené věci kriminalisté zajistili u osob, kterým je muž prodal následně po vloupání. Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání zadrženého muže. „Čtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání čtyř trestných činů, a to zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak se ukázalo, obviněný muž není v trestné činnosti žádným nováčkem. V minulosti byl totiž několikrát soudně trestaný, a to zejména za sériovou majetkovou trestnou činnost.

Z celkového počtu devatenácti uložených trestů mu byl opakovaně uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, přičemž z výkonu posledního se vrátil na začátku roku 2017. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud tento návrh akceptoval, na muže uvalil vazbu a policisté ho eskortovali do vazební věznice. Případ kriminalisté nadále vyšetřují,“ dodává Stanislava Miláčková.

Muži nyní hrozí až deset let za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, přepadení, policie, vězení, kabelka, kriminalita, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista kvůli pětistovce přepadl seniorku na ulici. Zaměřil se i na chaty, které vykrádal | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.