Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Ratibořicích na Třebíčsku uhořelo šest tisíc kachňat, škoda je přes tři miliony

V Ratibořicích na Třebíčsku shořela dnes nad ránem jedna z hal společnosti Agro-V. Bylo v ní asi šest tisíc kachen, všechny uhynuly. Škoda je přes tři miliony korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé prozatím neznají.

Rozsáhlý požár se rozpoutal asi 40 minut po půlnoci. „Uvnitř bylo podle majitele asi šest tisíc kachen, které se nepodařilo zachránit,“ doplnila mluvčí hasičů Petra Musilová. K požáru přijely tři hasičské jednotky. Do šesté hodiny ranní hasiči rozebírali konstrukci a dohašovali ohniska požáru.

„Hasiči byli opravdu profesionální a zachránili další haly, které jsou blízko sebe a hrozilo jejich shoření. Na té jedné už se ale nedalo nic dělat,“ podotkl ředitel společnosti Agro-V Stanislav Hubálek.

Vyšetřovatelé byli na místě požáru už v noci a dopoledne se tam vrátili. Příčinu požáru zatím nestanovili. „Předpokládáme ale, že to bude něco z technického zařízení, je tam hodně zařízení včetně tepelného zdroje na plyn, který tam hoří a ohřívá halu,“ řekl Hubálek.

Škoda je předběžně vyčíslená na 3 130 000 korun. „S úhradou by nám mohla pomoct pojistka, ale zatím jsem to neřešil,“ řekl Hubálek.

Dodal, že přednost má zajištění provozu v další hale, ve které je přes šest tisíc týden starých kachen. Další dvě haly se budou drůbeží plnit příští týden. „Vozíme jednodenní kachny, tyhle chudinky žily tři nebo čtyři dny,“ řekl k mrtvým zvířatům Hubálek.

 

Foto toulcuvdvur.cz | Zdroj ČTK

Štítky požár, chov, Jaroměřice nad Rokytnou, kachny, Ratibořice, okres Třebíč, kachna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ratibořicích na Třebíčsku uhořelo šest tisíc kachňat, škoda je přes tři miliony | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.