Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hazardérka na dálnici D1: Řidička se řítila rychlostí 202km/h. Cestovalo s ní nezletilé dítě

Jako velký hazard hodnotí jihlavští policisté chování šestačtyřicetileté řidičky, která se v neděli 27. ledna po dálnici D1 řítila rychlostí víc než 200 kilometrů v hodině. V autě s ní navíc cestovalo nezletilé dítě.

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově ji „nachytali“ během své běžné služby krátce po poledni.  „Na 147. kilometru ve směru jízdy na Prahu projelo kolem hlídky osobní motorové vozidlo Mercedes Benz C200 s českou registrační značkou. Vozidlo projelo vysokou rychlostí, a proto policisté u tohoto osobního vozidla provedli měření rychlosti služebním záznamovým zařízením. Vozidlu, za jehož volantem seděla žena, naměřili velmi vysokou rychlost, která výrazně překračovala nejvyšší povolenou rychlost na dálnici,“ komentuje případ Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Naměřená rychlost v úseku, kde je povolena nejvyšší rychlost 130 kilometrů v hodině, dosáhla 202 kilometrů/hod.

Policisté tento přestupek chtěli s řidičkou vyřešit, proto ji bezpečným způsobem dali pokyn k zastavení a navedli její vozidlo mimo těleso dálnice na dálniční odpočívku na 137. kilometru ve směru jízdy na Prahu. Policisté vyzvali řidičku k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Kontrola dokladů byla bez závad. Policisté provedli u šestačtyřicetileté řidičky dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, jejíž výsledek byl negativní,“ pokračuje Dana Čírtková.

Překročení o více než 50 km/h

Jelikož v tomto případě případě šlo o překročení nejvyšší dovolené rychlosti mimo obec o 50 km/h a více, nebylo možné tento přestupek vyřešit na místě v příkazním řízení. „Přestupek policisté zadokumentovali a s řidičkou na místě sepsali oznámení přestupku. Ve vozidle v době silniční kontroly cestoval s řidičkou ještě nezletilý spolujezdec. Přestupek, kterého se žena dopustila, policisté předají k vyřešení do správního řízení příslušnému správnímu orgánu,“ říká mluvčí policistů a dodává, že tak vysoká rychlost na dálnici D1 a navíc v zimním období, kdy jsou zhoršení klimatické podmínky, je ze strany řidičů velkým hazardem.

Při vysoké rychlosti je vždy hodně těžké dokázat adekvátně zareagovat na vzniklé nenadálé situace, kdy se mohou zejména v zimě velice rychle změnit klimatické podmínky, může se zhoršit sjízdnost dálnice, případně se může nečekaně objevit překážka na dálnici v podobě porouchaného nebo pomalu jedoucího vozidla. „Při rychlosti překračující 200 kilometrů v hodině by byla jakékoliv adekvátní a účinná reakce na tyto nenadálé situace téměř nemožná,“ uzavřela Dana Čírtková.

Štítky dálnice, D1, rychlost, policie, Dálnice D1, Praha, Mercedes-Benz, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hazardérka na dálnici D1: Řidička se řítila rychlostí 202km/h. Cestovalo s ní nezletilé dítě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.