Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Ranní nehoda tří aut uzavřela silnici na Humpolec. Škoda je skoro dva miliony korun

Dopravní nehoda, která se stala dnes ráno před půl sedmou na silnici II/523, zaměstnala na několik hodin všechny záchranné složky. Poblíž jihlavského Motorpalu bourala hned tři osobní auta.

Na místo byla vyslána nejbližší policejní hlídka, neboť po dopravní nehodě zůstala silnice zcela neprůjezdná. „V místě museli po dobu šetření okolností nehody a jejího zadokumentování řídit provoz policisté. Prvotním šetření na místě policisté zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý řidič s osobním automobilem značky Audi Q8  projížděl po komunikaci ve směru jízdy od Humpolce směrem na Jihlavu. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění pravotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk. Následně vyjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu, od kterého se vozidlo Audi odrazilo zpět do jízdního pruhu, kde došlo k nárazu do projíždějícího osobního automobilu Dacia Lodgy a dále k nárazu do projíždějícího osobního automobilu Škoda Octavia,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Řidič auta Audi se lehce zranil, sanitka ho odvezla na ošetření do jihlavské nemocnice. Dále došlo k lehkému zranění spolujezdkyně, která cestovala v osobním vozidle Škoda Octavia. Další dva členové posádky tohoto vozidla vyhledali později sami ošetření. Policisté provedli na místě nehody u všech řidičů, kteří měli účast na dopravní nehodě, dechové zkoušky s negativními výsledky. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 1 710 000 korun.

„Všechna vozidla zůstala po dopravní nehodě nepojízdná. Všechna vozidla byla vybavena zimními pneumatikami se stanovenou hloubkou dezénu. Dalším šetření bylo zjištěno, že vozidlo Škoda Octavia mělo propadlou technickou prohlídku, kdy její platnost skončila v listopadu loňského roku. Věc dopravní nehody byla na místě vyřešena uložením pokuty v příkazním řízení,“ uzavřela Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, zranění, II/523, silnice, havárie, dopravní nehoda, Humpolec, Motorpal, Audi, Škoda Octavia, Audi Q8, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ranní nehoda tří aut uzavřela silnici na Humpolec. Škoda je skoro dva miliony korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.