Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bral mobily a herní konzole. Osmnáctiletý zloděj elektroniky byl dopaden v Jihlavě

Teprve osmnáctiletý muž z Táborska má na svědomí hned čtyři krádeže elektroniky v krajském městě. Trestné činnosti se dopouštěl od listopadu do letošního ledna, teď ho dopadli jihlavští policisté.

K první krádeži, ze které je mladý muž podezřelý, došlo v polovině loňského listopadu u haly autobusového nádraží. „Na ulici Jiráskova před jedenáctou hodinou dopoledne odcizil mobilní telefon chlapci, který ho v tu dobu držel v ruce. Podezřelý mladý muž mu telefon vytrhl a z místa utekl. Ihned po přijetí oznámení o krádeži začali policisté po pachateli pátrat a případ prověřovat,“ uvedla bližší informace k první krádeži Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Další tři krádeže proběhly v jihlavském City Parku. Nejprve na konci prosince odcizil v prodejně dvakrát po sobě herní konzoli a poté na začátku minulého týdne vzal v jiné prodejně mobilní telefon, který si zaměstnancem obchodu nechal nejprve předložit. Dlouho neváhal, mobil vzal a utekl.

„Policisté na základě šetření zjistili, že se u všech těchto případů jedná o stejného pachatele. Po dopadení podezřelý mladík vydal odcizený mobilní telefon. Na základě shromážděných důkazů sdělili policisté osmnáctiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ pokračuje Jana Kroutilová.

Mladý zloděj způsobil celkovou škodu 30 tisíc korun.  

Foto pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, elektronika, policie, Jihlava, mobilní telefon, okres Tábor, City Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bral mobily a herní konzole. Osmnáctiletý zloděj elektroniky byl dopaden v Jihlavě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.