Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Příčinou včerejší tragické nehody byl smyk na zasněžené silnici. Řidič ho nezvládl vyrovnat

Na silnici I/37 se v úterý 15. ledna stala tragická nehoda, při níž zemřel osmašedesátiletý řidič. Na zasněžené silnici dostal smyk a narazil do nákladního auta v protisměru. Muž svým zraněním podlehl na místě, ke zranění dalších osob nedošlo.

Policisté byli k nehodě, která se stala mezi obcemi Ždírec nad Doubravou a Údavy na Havlíčkobrodsku, přivoláni kolem 15. hodiny.  „Osmašedesátiletý řidič osobního vozidla projížděl po silnici ve směru od obce Údavy směrem na obec Ždírec nad Doubravou. Na přímém a rovném úseku komunikace dostal s vozidlem na zasněžené komunikaci smyk, který se snažil vyrovnat, ale to se mu nepodařilo. Poté částečně přejel do protisměru, kde narazil do nákladního vozidla – jednalo se o tahač s návěsem. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla, který svému zranění na místě nehody podlehl,“ uvedla podrobnosti Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Při dopravní nehodě došlo k poškození obou vozidel a převáženého nákladu. Hmotná škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun. Policisté provedli u řidiče nákladního vozidla dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla byla nařízena pitva.

„Ohledáním osobního vozidla policisté zjistili, že na obou nápravách jsou užity zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ doplnila Čírtková.

V tomto roce jde o první tragickou nehodu na Vysočině.

Štítky nehoda, úmrtí, sníh, policie, silnice, úraz, nákladní automobil, Ždírec nad Doubravou, Údavy, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příčinou včerejší tragické nehody byl smyk na zasněžené silnici. Řidič ho nezvládl vyrovnat | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.