Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Při nehodách na Vysočině v loňském roce zemřelo šest chodců. Dva z toho na dálnici D1

Na Vysočině ubylo nehod s účastí chodců. V loňském roce jich bylo 101, o osm méně než v roce 2017. Zemřelo při nich šest lidí, stejně jako předchozí rok. Dva chodci zemřeli na dálnici D1.

Přibylo lehkých zranění, kterých policie eviduje 92. V roce 2017 se při nehodách lehce zranilo 85 chodců. S těžkým zraněním skončilo loni 13 chodců, v roce 2017 jich bylo 14, uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tři čtvrtiny nehod se staly ve dne. „Při nehodách za dobrých světelných podmínek zemřeli čtyři chodci, deset jich bylo těžce zraněno a 81 jich utrpělo lehké zranění. Zbývající dopravní nehody se staly za snížené viditelnosti, tedy ve večerních nebo nočních hodinách,“ uvedla Dana Čírtková.

Sedm chodců, kteří byli účastníky nehod, bylo pod vlivem alkoholu.

V loňském roce se stalo na Vysočině 4441 dopravních nehod, zemřelo při nich 35 lidí.

Mezi dvěma chodci, kteří loni na Vysočině zemřeli na dálnici, je i dělník, kterého srazilo auto na staveništi na 81. kilometru D1. „Dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozidla nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za předním jedoucím vozidlem. V době nárazu došlo k odražení předního vozidla vlevo do svodidel. Následně se vozidlo přes svodidla přetočilo a skončilo v prostoru stavby, kde srazilo třiačtyřicetiletého stavebního dělníka,“ uvedla Čírtková.

Druhý chodec zemřel na D1 asi na 150. kilometru v září.  Neosvětlený, bez reflexních prvků byl na dálnici v noci, srazil ho nákladní vůz. Proč se sedmatřicetiletý muž na dálnici pohyboval, policie dosud neví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chodec, úmrtí, nehoda, dálnice, statistika, Kraj Vysočina, havárie, Dálnice D1, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách na Vysočině v loňském roce zemřelo šest chodců. Dva z toho na dálnici D1 | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.