Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Muž na Jihlavsku zbil svou ženu. Pak chtěl pobodat jednoho z přivolaných policistů

Jihlavští policisté pomáhali den před Štědrým dnem ženě v obci na Jihlavsku, kterou zbil její manžel. Uvedený čtyřicetiletý muž pak na policisty zaútočil nožem. Skončil ve vazbě.

„Dramatický případ pro policisty začal v neděli 23. prosince, když před jedenáctou hodinou večer přijali na tísňové lince 158 oznámení o fyzickém napadení, ke kterému došlo v obci na Jihlavsku. Ženu zbil její manžel, ta utekla a vyhledala pomoc u sousedů, kteří přivolali policii. Na místo ihned po přijetí oznámení vyjeli policisté. Vzhledem ke zranění ženy byla přivolána také zdravotnická záchranná služba, která ženu odvezla na ošetření do nemocnice,“ řekla bližší informace k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Muž byl v domě, násilného jednání se nedopustil poprvé. Policisté se vydali zpět do domu, aby z něj muže vykázali. Za dveřmi ale stál muž s nožem v ruce a pokusil se jednoho z policistů bodnout. Policistovi se podařilo bleskovou reakcí útoku vyhnout a nůž ho nezranil. Podezřelého muže policisté odzbrojili a zadrželi.

„Vzniklo důvodné podezření, že je muž pod vlivem alkoholu, dechové zkoušce se ale odmítl podrobit. Policisté zajistili zbraň, kterou muž měl, jednalo se o bojový útočný nůž, takzvaný bodák. Po vyšetření lékařem byl podezřelý muž umístěn do policejní cely,“ pokračuje Kroutilová.

Až dvanáct let za mřížemi 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že trestným činem mohla vzniknout těžká újma na zdraví policisty.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a poté policisté čtyřicetiletého muže eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchání zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

Napadená žena byla po ošetření z nemocnice propuštěna. Na základě šetření policisté zjistili, že ji muž opakovaně udeřil do hlavy. Napadení ženy šetří policisté jako podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

Foto Policie ČR

Štítky napadení, zranění, násilí, nůž, policie, okres Jihlava, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Muž na Jihlavsku zbil svou ženu. Pak chtěl pobodat jednoho z přivolaných policistů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.