Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záchranné složky měly přes silvestrovskou noc napilno, přesto ji hodnotí jako poměrně klidnou

Fyzická napadení i krádeže alkoholu řešila na Silvestra policie Kraje Vysočina. Na lince 158 přijala 145 volání, zasahovala u čtrnácti dopravních nehod. Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina vyjela během silvestra k 70 případům, kvůli oslavám Nového roku ošetřili záchranáři 19 lidí s úrazy.

Hasiči měli od pondělních 7:00 do dnešních 7:00 celkem 21 zásahů. Likvidovali požáry kontejnerů, hasili krabici pyrotechniky, otevírali byty, zasahovali u nehod. Vyplývá to z informací, které médiím poskytl operační důstojník hasičů Tomáš Pešl.

V souvislosti se silvestrovskými oslavami ošetřili záchranáři 19 úrazů, spíše lehčí. „Nebylo to jenom petardami, byly to různé řezné rány, úrazy po napadení, jak se mezi sebou poškádlili,“ řekla ředitelka záchranné služby Vladislava Filová. Na oční kliniku převezli záchranáři jednoho člověka s těžkým poraněním očí od zábavní pyrotechniky.

Pět lidí se přiotrávilo alkoholem, z toho dva mladší 18 let. Před půlnocí ošetřili záchranáři tři lidi s lehčím zraněním po dopravních nehodách. Oproti běžným dním měli o 40 procent výjezdů víc.

Hlavními tématy volání na linku 158 byly dopoledne krádeže v obchodních domech, kdy pachatelé kradli hlavně alkohol, potom střety aut se zvěří. „Večer a v noci fyzická napadení a signály v souvislosti s odpalováním pyrotechniky, to znamená, když se v blízkosti objektu odpálila pyrotechnika, tak objekt spustil alarm. Fyzická napadení byla napříč krajem, ale nic závažného. Z našeho pohledu byla ta noc poměrně klidná,“ řekla policejní tiskoová mluvčí Dana Čírtková.

Dvě oznámení se dnes časně ráno týkala také útěku hospodářských zvířat, konkrétně koní a osla.

Policie na Vysočině zasahovala během silvestra a dnešní noci u 14 dopravních nehod. Zranili se při nich dva lidé, v jednom případě byl řidič pod vlivem alkoholu. „Jeden řidič z místa nehody utekl a policisté ho museli vypátrat,“ dodala mluvčí.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK + Policie ČR

Štítky ČR, policie, hasiči, zdraví, zábava, silvestr, Vysočina, alkohol, dopravní nehoda, Kraj Vysočina, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, pyrotechnika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranné složky měly přes silvestrovskou noc napilno, přesto ji hodnotí jako poměrně klidnou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.